İnanç Uysal yazdı:

Messi o kıyafeti neden giydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Messi o kıyafeti neden giydi
Abone ol

Katar'da yapılan dünya kupası öncesinde Arjantin'in şampiyon olacağına dair çok ciddi tahminler vardı. Enteresan bir şekilde iki Güney Amerika devi Arjantin  ve Brezilya dan birinin finale çıkması da neredeyse kesindi.  

Karşı taraftan da Portekiz ya da Fransa gelecekti. Fas ve Hırvatistan tahminleri biraz bozdu ama nihayetinde beklenenler den birinin olmasını engelleyemediler.  

Tahminler daha çok Messi-Ronaldo finalini işaret ediyordu elbette. Ama Portekiz'in hocası zaten bu ihtimali pek istemiyor gibiydi ve Ronaldo'yu yedek bekletme konusunda ısrarcı davrandı.  

Neticede Neymar-Messi-Ronaldo-Mbappe dörtlüsünden ikisi finali gördü. Zaten bu dörtlüden 3'ü de Paris Saint Germain'in oyuncusu idi. Yani biraz sonra yazacaklarım ışığında en feda edilebilir olan Ronaldo idi.  

Final sonrası ise Messi'nin kupayı alırken giydiği yerel kıyafet çok tartışıldı. Stadyumda düzenlenen kupa seremonisinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve FIFA Başkanı Infantino, Messi’ye yöresel bir kıyafet olan ‘besht’ giydirdi. Dünya bu kıyafetle kupayı kaldıran Messi'yi konuştu. Arjantin kupayı almış ama Arjantin'in şu an en büyük markası olan Messi Arjantin formasının üzerine Katar'ın milli kıyafetini giyerek kupayı kaldırmıştı.  

Masum gibi görünen bir olay olsa da çok önemli bir mesajdı ve aslında masum olmasa da normaldi. 

Dün akşam Katar'da sahaya çıkan iki takımın en önemli oyuncuları, en büyük markaları olan iki futbolcu aslında zaten Katar birlikte Katar için oynayan iki futbolcu idi çünkü.  

Batıyı paraya boğarak yok etmeyi planlayan Katar bu iki futbolcunun oynadığı finalin her anlamda ev sahibi idi.  

Yani finalin Katar'da oynanıyor olmasından çok daha derin bir şeydi yaşanan.  

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın