Masa Bayrağı Çeşitleri ile Masanıza Resmiyet Katın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Masa Bayrağı Çeşitleri ile Masanıza Resmiyet Katın
Abone ol

Resmi kurum ve kuruluşların birçoğunda masa bayrağı kullanılmaktadır. Genellikle firma bayrağı ve Türk bayrağı masa bayrağı olarak yan yana kullanılmaktadır. Bu şekilde ortamın resmi bir kurum olduğu anlaşılmaktadır.

Masa Bayrağı Nedir? Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?

Masa bayrakları küçük boyutlara sahip olması nedeni ile birçok alanda kullanılmaktadır. Çoğunlukla iç mekanlarda ve masa üstlerinde kullanılan masa bayrağı modelleri, genellikle yöneticilerin masalarında kişilerin ve kurumu temsil etmek için kullanılmaktadır.

Kurum bayraklarının yanında genellikle Türk bayrağı da kullanılmaktadır. Dijital baskı ile üretilen bayraklar, saten kumaş üzerine seçeceğiniz ölçüler ile basılmaktadır. Kullanım alanları, küçük boyutlara sahip olmaları nedeni ile oldukça fazladır. Resmi bir ortama sahip tüm iş yerlerinde masa bayrağı görebilirsiniz.

Toplantı salonları, konferans salonları, yönetici masaları ve mağaza gibi yerlerde sık sık masa bayraklarını görebilirsiniz. Dijital baskı ve sıcak kesim ile üretilen bayrak fiyatları değişiklik göstermektedir. Bayrağın kaç adet olarak alınacağı da fiyat açısından etkilidir.

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Masa bayraklarının çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu bayrakları tekli ya da çoklu olarak kullanılabilmektedir. Buda bayrak çeşitlerinin sayısının artmasına neden olmaktadır. Resmi yerlerde genellikle ikili masa bayrağı seçenekleri kullanılmaktadır. İşletmelerin adının yer aldığı bayrak ile Türk bayrağı yan yana kullanılmaktadır. Bu şekilde farklı çeşitlerde bayrak modelleri oluşturulmaktadır. Bazı kuruluşlarda yedi ya da sekiz adet masa bayrağını bir arada görebilirsiniz.

Masa bayrakları farklı kumaşlar ve farklı renkler ile üretilmektedir. Bayrağın üretimde kullanılan malzemeler, bayrak fiyatları için etkilidir. Malzeme kalitesine göre bayrağın fiyatı belirlenmektedir.

Türk Bayrağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bayraklar manevi açıdan oldukça büyük bir değere sahiptir. Bayraklar milletin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve gücünü temsil etmektedir. Türk bayrağımız ise kırmızı rengi ile şehitlerimizin dökülen kanlarını temsil etmektedir. Hilal simgesi İslamiyet’i, yıldız ise Türklüğü simgelemektedir. Ayrıca Osmanlı’yı da temsil etmektedir. Üretiminde kullanılan malzemeler Türk bayrağı fiyatları açısından oldukça etkilidir. Malzemeler kalitesine göre bayrak fiyatları değişiklik göstermektedir.

Kırmızı bir kumaş üzerine beyaz ay ve yıldız simgeleri basılmaktadır. Türk bayrağı kanunlar gerekli belirli standartlar ve kanunlar çerçevesinde üretilmektedir. Bayrağın malzeme kalitesine göre Türk bayrağı fiyatları değişmektedir ve kullanılacak olan malzemelere göre fiyatlar belirlenmektedir.

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?

Türk bayrağı, milletimiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Ülkedeki tüm şirketlerde ve kurumlarda muhakkak bulunmaktadır. Kamu ve özel kurumlarda, devlet dairlerinde ve birçok şirkette kullanılmaktadır. Seçeceğiniz ebat ve çeşitlere göre Türk bayrağı fiyatları değişiklik göstermektedir.

Türk bayrağının sürekli olarak kullanıldığı bazı kurumlar ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Anıtkabir,
  2. Cumhurbaşkanlığı,
  3. TBMM,
  4. Jandarma, polis ve hudut karakolları,
  5. Eğitim ve öğretim kurumları,
  6. Hükümet konakları,
  7. Köy ve mahalle muhtarlıkları

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri Nelerdir?

Türk bayrağı genellikle boyu enine 1,5 kat fazla olacak şekilde üretilmektedir. Ayın dış çemberinin çapı, bayrağın eninin onda dördüne eşit şekilde olmalıdır. Ancak bu ölçüler bayrağın büyüklüğüne ya da bayrağın kullanılacağı yerleri büyüklüğe göre uygun olmalıdır. 2893 sayılı kanında, Türk bayrağının ve diğer özel bayrakların standartları, hangi kumaşlardan yapılacakları, nerelerde kullanılacakları, nasıl çekilecekleri ve nasıl katlanacakları esaslı şekilde yer almaktadır.

Farklı ve özel kullanım alanlarına göre bayrakların boyutları ve tasarımları değişiklik göstermektedir. Bu durum bayrak fiyatları açısından etkilidir. Farklı ödeme seçeneklerine ve adet sayısına göre fiyat değişiklik gösterebilmektedir


Yorum Yazın