Lütfü Türkkan'dan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'a düşündüren övgü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lütfü Türkkan'dan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'a düşündüren övgü!
Abone ol
Erken seçim olasılıklarının konuşulduğu bu günlerde Muhalefet tarafından sarayın her bürokratı eleştirilirken, Lütfü Türkkan’ın İbrahim Kalın’a dair attığı övgü dolu tweet, dikkatli takipçilerin gözünden kaçmadı ve kulislerde farklı söylemlere neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan ve Türkiye ilişkileri hakkında bir TV programında açıklamalar yapmıştı. İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Kalın'ın açıklamalarını sosyal medyadan değerlendirdi ve tarafların net olduğu siyaset arenasında bu değerlendirme dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Candaş Tolga Işık'ın Tv100'de sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olmuştu. Kalın,  Ermenistan Karabağ ve aynı zamanda Suriyeli sığınmacılar hakkında önemli açıklamalar yapmıştı.

Kalın, Azerbaycan topraklarının bütünlüğünü korumak açısından, "Karabağ'ın özgürleştirilmesi tamamen bir kazanımdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kalın, Ermenistan ve Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi hakkında, "Biz prensipte Ermenistanla normalleşmeye olumlu bakıyoruz. 1992'de bizim Ermenistan ile diplomatik ilişkilerimizi sonlandırmamızın ve sınırı kapatmamızın temel sebebi Karabağ'ın işgal edilmesiydi. Şimdi bu sorun çözüldüğüne göre Ermenistan ile normalleşmemizin önünde bir engel yok aslında. Fakat Karabağ meselesinde halen çözülmesi gereken bazı konular var" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, program moderatörü Işık'ın, "Türkiye'deki Suriyeliler arasında bayram ziyaretlerinde Suriye'ye gidip, geri gelenlere ilişkin sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi.

Bunlar Türkiye'de geçici misafir

"Bu eleştiri haklı. Biz Suriye'ye dönenlerin orada kalması için elimizden gelenleri yapıyoruz. 2 yıl içerisinde 450 bine yakın Suriyeli, Suriye'ye geri döndü.Bizim güvenlik sağladığımız bölgelere döndüler. Sınıf geçişi meselesi normal zamanlarda da oldu. Akrabalar var aşiretler var. Esed döneminde bile oldu bu. Giden kalsın eleştirisi doğru. Bunlar BM adı altında mülteci değiller. Bu bizim açımızdan başka komplikasyonlar çıkarır. Bunlar Türkiye'de geçici misafir olarak bulunuyorlar."

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın bu açıklamalarını "popülizme kaçmadan" yaptığını ve Cumhurbaşkanlığı'nın diğer bürokratlarına göre yaptığı açıklamaların "dikkat çektiğini" ve "farkını" ortaya koyduğunu söyledi.

Lütfü Türkkan'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"İbrahim Kalın, Saray bürokratları arasında popülizme kaçmadan yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor.Trollük yapan bazı bürokratlar ile farkını ortaya koymuş." 

İbrahim Kalın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde, Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün ilk Koordinatörü oldu. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı. Ve halen Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlık görevini de yürütüyor.  

2018 yılında Hulusi Akar ve İbrahim Kalın, Abdullah Gül’ün konutuna helikopterle gitmiş ve tam 3 saat 5 dakika süren bir görüşme yapmışlardı. Kamuoyunda bu görüşme adaylığın engellenmesi olarak yorumlanmış ve derin yankı bulmuştu. Ziyaret hakkında daha sonra  İbrahim Kalın katıldığı bir televizyon programında  "Hulusi Paşa'nın bildiğim kadarıyla 40 yıla varan bir dostluğu var Sayın Abdullah Gül ile. İkisi de devletin farklı görevlerine, makamlarına geldikleri zaman da bu ilişkileri devam etti. Ta ki bugüne kadar. Benim de yaklaşık 15 yıldan fazla bir süredir Sayın Abdullah Gül ile bir tanışıklığım ve hukukum var. Bu hukuka binaen yapılmış bir ziyaret.” Açıklamasında bulunmuştu. 

Abdullah Gül ile Ak Parti'nin yolları kalın çizgilerle ayrılmış olmasına rağmen  taraflar arasındaki ilişkinin asla zedelenmediği ve Abdullah Gül’ün Ak Parti'ye kendisinin kazandırdığı  İbrahim Kalın’ ın kariyerindeki başarıyla gururlandığı siyasi kulislerde  bilinmektedir. 


Yorum Yazın