Fransız Alplerinin gözdesi

Lüks deneyimin adresi: Courchevel

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lüks deneyimin adresi: Courchevel
Abone ol
Son dönemde adı sıklıkla aranan sadece jet sosyete değil herkesin merak ettiği kayak merkezi fransız Alplerindeki Courchevel hakkında herşey.

Uluslararası jet sosyetenin gözdesi olan ve adeta bir yıldızlar geçidine sahne olan Courchevel, ultra VIP bir kayak deneyimi sunuyor. Yıldızlarla taçlanan oteller, lüks butikler, kayak sonrası gidilen gece kulüpleri ve nefis restoranlarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan tesiste yok yok. Kayak deneyimini lüks ile birleştiren bu tesiste unutulmaz bir kayak macerası sizleri bekliyor.

Fransız Alpleri’nin gözdesi Courchevel aynı zamanda dünyanın en büyük ve en lüks kayak merkezi olarak da biliniyor. Courchevel, 1942 yılında şehir plancısı Laurent Chappis tarafından bir doktora çalışması amacıyla planlanmış. Yani Courchevel, Fransa’nın orijinal dağ köylerinden biri değil, aksine sıfırdan inşa edilmiş ilk beldesi.

Courchevel’in sosyetenin göz bebeği olmasının en büyük nedeni, Trois Vallées denilen, birbirine bağlı üç vadi bölgesinde yer alması. Bu da kilometrelerce uzanan kusursuz pistlere sahip olması anlamına geliyor.

Muhteşem manzaraları ile gerçekten kartpostal güzelliğinde bir dağ deneyimi sunan belde, elbette diğer yandan da lüks otelleri, Michelin yıldızlı restoranları ve hareketli gece hayatıyla Alpler’in zirvesinde ayrıcalıklı bir tatil yaşatıyor.

Bölgede birbirinden lüks otel ve dağ evlerinde konaklayabileceğiniz gibi civardaki kısmen daha ekonomik otellerde konaklayıp bu bölgenin imkanlarından günlük olarak da faydalanabilirsiniz. 

Ulaşım

Courchevel'e en yakın havaalanları, bölgeye 165 kilometre uzaklıkta Geneva'da ve 110 kilometre uzaklıktaki Chambery'de bulunuyor. Geneva'dan arabayla bölgeye ulaşmak yaklaşık bir buçuk saat, Chambery'den ise bir saat sürüyor. Bölgeye en yakın otobüs istasyonu ise 25 kilometre uzaklıktaki Moutiers.


Yorum Yazın