LGS kitapçığıyla neredeyse aynıymış

LGS sorularını, Sinan Kuzucu önceden biliyor iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LGS sorularını, Sinan Kuzucu önceden biliyor iddiası
Abone ol
Fen Bilimleri öğretmeni ve 28 yıllık eğitimci Sinan Kuzucu'nun çocukları LGS'ye hazırlarken kullandığı soru kitapçığının, neredeyse LGS soru kitapçığıyla aynı olması eleştiriliyor. Bazı eğitim kurumları bu duruma tepki gösterirken, Kuzucu'nun 2020 yılındaki LGS’de 90 sorudan 32’sini tıpatıp aynısı olarak yakaladığı dikkat çekti. Gazeteci Abbas Güçlü ise soruları eleştirerek, "Bu kandırmaca artık bitsin" dedi.

Sinan Kuzucu yayınlarında LGS sorularının, sınavdaki sorularda bire bir örtüşmesi dikkat çekti.

Bu durumu Kuzucu da, bir röportajında, "Sinan Kuzucu Yayınlarını alan bir öğrenci neredeyse LGS soru kitapçığını eline almış gibi olur. Üç yıldır LGS’de çıkan soruları inceleyerek oradaki soru kalıplarına uygun sorular hazırlıyoruz. Yayınlarımız da Millî Eğitim Bakanlığı’nın her ay yayımladığı MEB örnek soruları doğrultusunda hazırlanıyor" diyerek doğruladı.

LGS’de belli soru kalıplarının bulunduğunu ifade eden Kuzucu, "Bu kalıpları Millî Eğitim Bakanlığı her ay LGS’de çıkacak sorulara örnek olacak 45 soru yayınlar. Bu soruları sınav sorularını da hazırlayan komisyon hazırlar. Çünkü soru bankalarımız ve denelerimizdeki sorular 6 Haziran 2021 LGS’de çıkacak tüm soru içeriklerini kapsıyor. Biz 2020 yılındaki LGS’de 90 sorudan 32’sini tıpatıp aynısı olarak yakaladık. Bu çok ciddi bir oran" dedi.

LGS'de çıkan sorulara çok yakın kitapçık hazırlayan Kuzucu'nun, bu iddiası da eleştiri alıyor. 28 yıllık eğitim hayatında en iyi dershaneler ve dershaneciliği çok iyi bilen ekiplerle çalıştığını belirten Kuzucu, "Benim hazırladığım sorular sıklıkla sınavlarda çıkmaya başlayınca dikkat çektim ve bu alanda ilerlemek istedim" diiyor.

Öte yandan Sinan Kuzucu yayınlarının en zor matematik sorularının alınıp, rakamlar değiştirilerek, soru sorulduğu iddia ediliyor.

ABBAS GÜÇLÜ: BU KANDIRMACA BİTSİN

Öte yandan eğitimde öne çıkan Gazeteci Abbas Güçlü, "MEB,LGS’yi,çocuklarımız eğitimden ve Matematikten nefret etsin diye yaptıysa çok başarılı.Kendilerini tebrik ederiz.Hangi eğitimi verdiler de karşılığında ne istiyorlar?Eğer bu sorular,çok özel öğrenciler içinse,tüm çocuklar bu yarışa neden dahil edildi?Bu kandırmaca artık bitsin" açıklaması yaptı. Güçlü, şunları paylaştı:

 

MATEMATİK BELİRLEYİCİ OLACAK

Bilfen Ortaokulları Matematik Bölümü Başkanı İbrahim Eser de, "2021 LGS, matematik sorularının belirleyici olduğu bir sınavdı. Son üniteden (6’ncı Ünite- Dönüşüm Geometrisi Geometrik Cisimler) soru yer almazken sınavın geneli kazanımlara uygundu. Sorularda yüksek çeldiricilerin yer aldığı ortamlara yaratılmış. Örneğin “birbirinden farklı, birden farklı” gibi ifadeler kullanılmış. Veri analiz sorularının dışında günlük hayat becerileri içeren soru tiplerinden uzaklaşılmış, matematiksel şekillere önem verilmiş, mantık muhakemenin ön plana çıktığı bir sınav hazırlanmış" değerlendirmesini yaptı.


Haber Yorumları

  • Matematik öğretmeni06-06-2021 18:27

    Eskide bu şekilde Soruları yakalayan körfez dershanesi, fem dershaneleri vardı. Sebebi araştırılınca altından bambaşka şeyler çıktı. Ülkemizde o kadar çok kurumda o kadar uzman kadro varken bir kurumun bu kadar soru yakalaması, hele ki sınava yakınken yaptığı denemelerde bu benzerliği yakalaması araştırılması gerektiğini ispatlıyor. Yetkililer umarım bunun iç yüzünü bir an önce çıkartırlar. Haksız rekabet ile çocukların bu yaşta adelet duygusunu öldürüyorlar

Yorum Yazın