Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı: SADAT denen şaibeli örgüt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı: SADAT denen şaibeli örgüt
Abone ol
Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanışıklığı da 1980’li yıllara dayanıyormuş. Erdoğan 1994’te İstanbul Büyükşehir Başkanı seçildiğinde askeri kanattan nadir destek gördüğü insanlardan biri de Adnan Tanrıverdi’ymiş...

Son yıllarda sıksık gündeme gelen bir örgüt var: SADAT. Örgütün kurucusu ve isim babası 28 Şubat döneminde şeriatçılık faaliyetleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) atılan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi. Yakın arkadaşlarının kendisine Sakallı Adnan diye hitap ettiği söyleniyor. SADAT’ın bilinen faaliyeti paramiliter eleman yetiştirmesi.

SADAT kendisini savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren şirket olarak tanımlıyor. SADAT 28 Şubat 2012’de Tanrıverdi ve kendisi gibi şeriatçılıktan TSK’dan emekli edilen 23 subay tarafından kuruldu. Tanrıverdi’nin o dönem bir de ilginç ortağı vardı: Prof Dr.Nevzat Tarhan. Tarhan Kuleli askeri Lisesi’nden mezun olduktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirmiş. Uzun yıllar GATA’da çalışmış. Psikiyatri uzmanı. Yalnız ilginç işlere de karışmış. Örneğin ABD yaşayan Prof. Turan İtil’le birlikte yeni bir takım ilaçlarla ilgili deneyler yapmış. Deney aşamasındaki bu ilaçların etkilerini anlayabilmek için bir takım cezaevlerinde bunları denemeye kalkışmış. Yani anlayacağınız mahkumları kobay olarak kullanmak istemiş. Bu yazdıklarımın hiç biri sır değil. Cerrahpaşa mensubu ya da cezaevinde yatarken kobay olarak kullanılmak istenen kime sorsanız size hikayeyi anlatır.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın