Kulis: Erdoğan, İstanbul için düşündüğü adayı AK Parti'ye kabul ettiremiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: Erdoğan, İstanbul için düşündüğü adayı AK Parti'ye kabul ettiremiyor
Abone ol

Gazete Duvar yazarı Barış Avşar, AK Parti'ye yakın bir kaynaktan edindiği yerel seçim kulislerini aktardı. Dikkat çeken bir yazı kaleme alan Avşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul için damadı Selçuk Bayraktar'ın aday olmasını istediğini ancak AK Parti teşkilatına bunu kabul ettiremediği bilgisini aktardı.

"Yıllardır Erdoğan’ı ve partisini desteklemiş, seçim kampanyalarında görev almış ama kendisi siyasete girmemiş bir isimle konuştuğunu" belirten Avşar, bu kişinin, "Erdoğan, İstanbul’da damadını (Selçuk Bayraktar) aday göstermek istiyor ama teşkilata kabul ettiremiyor.” dediğini söyledi.

Teşkilatın Selçuk Bayraktar'ın adaylığına karşı çıktığını belirten AK Parti'ye yakın isim, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun adaylık için ısrarlı olduğunun altını çizdi.

AK Parti teşkilatının "Bayraktar’ın şahsına karşı değil, aday olmasına karşı" olduğunu belirten AK Parti'ye yakın isim, "Neden" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Üç tane şey var: Birincisi ilk damat deneyimi, çok kötü bitti, hatırası kötü. İkincisi “bir ailenin siyasetin içine bu kadar girmemesi gerekir” diye düşünüyor insanlar. Üçüncüsü, adam siyasetçi değil. Niye böyle bir riske girmesi isteniyor ki? Adı neden gölgelensin?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Yorum Yazın