Kıymalı Makarna Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıymalı Makarna Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan Günün Tarifi

1 paket (500 gr) fiyonk makarna
4 su bardağı yoğurt 
2 adet orta boy soğan 
300 gr kuzu kıyması 
1 çorba kaşığı salça 
1 su bardağı sıcak su 
8 çorba kaşığı sıvı yağ 
Tuz, karabiber
5 litre haşlama suyu

Yapılışı

Suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın. 
Makarnayı ilave edip arada sırada karıştırarak 11 dakika kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Üzerine biraz soğuk su ilave edip sallayarak süzülmesini sağlayın. Geniş bir borcam veya tepsiye koyun, 2 kaşık yağ ilave edip karıştırın. 
Yoğurdu su katmadan çırpıp makarnanın üzerine yayın. 
Kalan yağı tavaya koyun, soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin. Pembeleşince kıymayı da ilave edip iyice karıştırın. Kıyma tanelenince salçayı, suyu, tuzu, karabiberi ekleyerek on dakika kaynatın. Yoğurdun üzerine düzgünce yayın ve servis yapın.
 


Yorum Yazın