Kısmen çöken 5 katlı metruk binaya ilişkin Beyoğlu Belediyesi’nden açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kısmen çöken 5 katlı metruk binaya ilişkin Beyoğlu Belediyesi’nden açıklama
Abone ol
Beyoğlu’nda kısmen çöken 5 katlı metruk bina ile ilişkin Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan, ”Yıkım 2863 yasa kapsamında koruma kurulu kararına göre oluyor. Yani koruma kurulu bir karar alacak. O çerçevede biz uygulamaya devam edeceğiz. Ya ilgilisi bir şekilde devam edecek ya da belediye olarak yapamıyorsa biz yapacağız” açıklamasında bulundu.

Olay, Karaköy Kemeraltı Caddesi üstünde saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tadilat aşamasındaki 5 katlı metruk binada yaşanan kısmi çökme sebebiyle yola beton parçaları düştü. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ile büyükşehir belediyesi yetkilileri nakledildi. Binada yapılan incelemede kaldırıma düşen beton parçaları ve binada çökme riskine karşı şerit çekilerek Beşiktaş istikameti trafiğe kapatıldı. Tramvay seferleri ise çift yönlü olarak durduruldu. Metro İstanbul hesabından yapılan açıklamada ’T1 Kabataş-Bağcılar hattımızda bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski sebebiyle emniyet güçleri tarafından seferlerimiz Karaköy-Tophane arasında durdurulmuştur. T1 hattımız Bağcılar-Karaköy arasında hizmet vermektedir’ denildi. Binada yetkililerin incelemesi sürüyor.

”Yapı 1999 yılında tescil edilmiş”

Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan ”Şu andaki yapı Kemeraltı Caddesi üstünde 127 ada 4 parselde tescilli eski eser yapı, 1999 yılında tescil edilmiş ve 2016 yılında da koruma kurulunca projeleri uygun bulunarak belediyelerimizce yapı ruhsatı düzenlenen bir yapı. Dönem içinde de değişik zamanlarda ruhsat yenilemesi yapılan bir yapı. Bugün  sabah 06.30 sıralarında gelen şikayet üzerine yerine gelindiğinde orta kısmında geniş bir çökme olduğu ve döşemelerde çökme olması üzerine belediyemiz ekibince teknik raporu düzenlenerek konu değerlendirmek üzere koruma kuruluna iletildi. Ve koruma kurulundan gelecek karar doğrultusunda da işlemlere devam edilecek. Konu sabah gerçekleşti. Biz de teknik raporu tuttuk. Zaten bu bina restorasyon ruhsatı olan bir yapı. Yani eski eser tescili. Oradan gelecek karar doğrultusunda da olabilir, söküm doğrultusunda da, ona göre uygulamalara devam edeceğiz. Dönem içinde herhalde ruhsat yenilemeler yapılmış. Proje değişikliği ya da şantiye şeklinde değişiklikler olmuş. En son 2020 ’de yeniden bir ruhsat yenilemesi yapmış” dedi.

”Proje görünümünde otel projesi gözüküyor”

Karaaslan, kuruldan çıkacak karara göre hareket edileceğini belirterek, ”Asma çalışmaları yapılmış. Bir şekilde kısmen de olsa çalışma yapmış ama herhalde maddi ya da farklı bir şekilde beklemiş. Proje görünümünde otel projesi gözüküyor. Yıkma konusu 2863 yasa kapsamında koruma kurulu kararına göre oluyor. Yani koruma kurulu bir karar alacak. O çerçevede biz uygulamaya devam edeceğiz. Ya da ilgilisi bir şekilde devam edecek ya da belediye olarak yapamıyorsa biz yapacağız. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla ilişkin kurul kararları var. Zaten yapı restorasyon ruhsatı olan bir yapı. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla ilişkin de mal sahibi en son bundan bir 15-20 gün için önce tebligat yapıldı. Yani gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve ilişkin tebligatımız da var” diye konuştu.


Yorum Yazın