Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an: Berk Göktaş 5 Milyon TL'lik soruyu bilerek rekor kırdı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an: Berk Göktaş 5 Milyon TL'lik soruyu bilerek rekor kırdı!
Abone ol
Berk Göktaş, Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soruyu doğru cevaplayarak tarihi bir başarı elde etti.

Türkiye'nin en popüler yarışma programlarından biri olan 'Kim Milyoner Olmak İster', unutulmaz bir an yaşadı. Program tarihinde ilk kez, 5 milyon TL'lik final sorusu yanıtlandı. Heyecan doruktayken 19 yaşındaki Berk Göktaş, 1 milyon TL değerindeki 'TBMM' ile ilgili soruyu doğru yanıtlamasının ardından, 5 milyon TL'lik 13. soruya gelerek büyük bir başarı elde etti.

Berk Göktaş, önceki bölümde "23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleştirilmiştir?" sorusuna "Fevzi Paşa, Kozan" doğru yanıtını verdi. Ardından karşısına çıkan 5 milyon TL'lik soruda ise Bakara suresindeki bir olayla ilgili bir soru vardı. Berk Göktaş, "nohut" şıkkını seçerek soruyu doğru cevapladı ve 5 milyon TL'yi kazanan ilk yarışmacı oldu.

Berk Göktaş kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Berk Göktaş, sadece 19 yaşında olmasına rağmen ülke genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdiği olağanüstü başarıyla dikkat çekti. YKS'de elde ettiği 71. sıra ile tanınan Göktaş, akademik başarısının yanı sıra fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de biliniyor.


Yorum Yazın