Türk vatandaşlarından Belçika'da PKK yandaşlarına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk vatandaşlarından Belçika'da PKK yandaşlarına tepki
Abone ol
Belçika'daki Türk vatandaşları, PKK yanlılarının provokatif hareketlerine karşı güçlü bir tepki gösterdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder'de nevruz kutlamaları bahanesiyle toplanan PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Sloganlar atan PKK destekçileri, Türk asıllı vatandaşların yoğunlukla yaşadığı caddeden geçti. Ancak Türklerin tepki göstermesiyle arbede çıktı ve bazı araçlar ateşe verildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve Houthalen-Helchteren ilçesinde polis, gruba tazyikli suyla müdahale etti. Sonrasında sükunet sağlandı.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, provokasyon amaçlı konvoya katılanların bir Türk vatandaşını darp ettiğini belirtti. Gül, bölgede 60 yıldır yaşayan Batı Avrupa Türkleri olarak böyle bir olayla ilk kez karşılaştıklarını ifade etti. Devlet yetkililerinin olayların başlaması üzerine gerekli önlemleri aldığını dile getiren Gül, çevre kent ve ülkelerden terör örgütü yandaşlarının olaylara karışacağı söylentileri üzerine polisin ilgili yolları kapattığını aktardı. Vatandaşları sükuneti korumaya davet etti.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise, olayların PKK destekçilerinin konvoy sırasında bir Türk gencin saldırısına uğramasıyla başladığını ve durumun kontrol altına alındığını belirtti. Polisin sabaha kadar devriye gezeceğini ve teyakkuzda kalacağını söyledi.


Yorum Yazın