Cumhurbaşkanlığı 2’nci Turunda Türkiye İşçi Partisi dışında

Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen muhalif seçmen sayısı en az 358 bin 135

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen muhalif seçmen sayısı en az 358 bin 135
Abone ol

Cumhurbaşkanlığı 2’nci Turunda Türkiye İşçi Partisi (TİP) dışında Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen muhalif seçmen sayısı en az 358 bin 135.

M. Günal Ölçer: 358 bin 135 muhalif seçmen gerçekten Kılıçdaroğlu'na oy vermedi mi, yoksa tutanaklarda bir hata mı oldu?

14-Mayıs Milletvekili Seçiminde CHP, İYİ veya Yeşil Sol Parti (YSP)’ye oy veren seçmenlerden 358 binden fazlasının Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermedikleri hesaplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) seçmeni neredeyse firesiz oy vererek Kılıçdaroğlu’na verdiği sözün arkasında durdu. Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 57 ildeki muhalif seçmenin oy vermediği Kılıçdaroğlu için en fazla eksik oy hesaplanan İller, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis ve Mardin.

Hülya Özmen – Ankara

Veri analizi kuruluşu Polimetre, 14-Mayıs Milletvekili Seçiminde CHP, İYİ, Yeşil Sol Parti (YSP, TİP)’e oy verip, Cumhurbaşkanlığı 2’nci Turunda Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen seçmenlerin sandıklara ve partilere dağılımının çetelesini çıkardı. Buna göre, 14-Mayıs Milletvekili Seçiminde CHP, İYİ veya YSP’ye oy veren seçmenlerden 358 binden fazlasının Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermedikleri hesaplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise neredeyse firesiz oy vererek Kılıçdaroğlu’na verdiği sözün arkasında durdu. Ankara, İstanbul’un da bulunduğu 57 ildeki muhalif seçmenin oy vermediği Kılıçdaroğlu için en fazla eksik oy hesaplanan İller, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis ve Mardin. Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer, “Konuyla ilgili önemli bir soru da "358,135 muhalif seçmen gerçekten Kılıçdaroğlu'na oy vermedi mi, yoksa tutanaklarda bir hata mı oldu?" sorusudur” diyor. Polimetre’nin son çalışmasın da ortaya çıkan çarpıcı tabloya göre, Adıyaman- Samsat 1008 sayılı sandıkta YSP: 37, CHP: 19, Kılıçdaroğlu sadece 4 oy alıyor. Buna göre, CHP’ye oy veren seçmenler Kılıçdaroğlu’na oy vermiş olsa oyu en az 19’a çıkacak. Polimetre, bu sonuçtan hareketle CHP’ye oy veren seçmenlerden en az 15’inin Kılıçdaroğlu’na oy vermediğine dikkat çekerken, benzer şekilde YSP’ye oy veren 37 seçmenin de en az 33’ünün Kılıçdaroğlu’na vermediğine işaret ediyor.  Bu durumdaki 43 bin 563 sandıktan Kılıçdaroğlu’nun aldığı “Eksik Oy” sayısının 358 binden fazla olduğu görülüyor.


Yorum Yazın