Kıbrıs görüşmeleri öncesinde Emekli Büyükelçi Uluçevik'ten flaş uyarılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıbrıs görüşmeleri öncesinde Emekli Büyükelçi Uluçevik'ten flaş uyarılar
Abone ol
Emekli Büyükelçi Uluçevik, görüşmelerin başlamasından önce AB Dışişleri Bakanı Borrell'in Ada'yı ziyaretindeki önemli ayrıntılara dikkat çekti. Borrell'in, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşme fotosunda, KKTC bayrağının bulunmayışına ve Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'nun görüşmede olmayışına işaret eden Çevik, "Ada'daki gerçeklere göre" çözüm istiyoruz ama KKTC gerçeğini görmeyene "bize" gelme diyemiyoruz" dedi.

Kıbrıs sorununun çözümü bağlamında 27-29 Nisan’da İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılması planlanan görüşmeler öncesinde adayı ziyaret ederek, Türk ve Rum liderlerle görüşen AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ziyareti sırasında yaşananlar gündeme getirildi.

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, AB'den Borrell'in KKTC ve GKRY temasları fotoğraflarına işaret ederek, "Anastasiadis kasılarak Borrell ile görüşürken hemen yanında sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti Bayrağı" var. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşme fotosunda egemenlik timsali şerefli KKTC bayrağı yok. Soruyorum: "Egemen eşitlik" demedik mi?" ifadesini kullandı. 

TATAR'IN TALEBİ VAHİM ÇELİŞKİ

Uluçevik, şu mesajları paylaştı:

"Egemen eşitlik temelinde iki devletli" çözümde kararlılık, tutum ve davranışlarla gösterilmelidir. Bayrak göstermek lâzımdır. 5+1'e katılım "eski tas eski hamam" demektir. Cumhurbaşkanı Tatar'ın KKTC'ni yok sayan, KC'nin toplumu gören "Yeşil Hat Tüzüğü'nü tatbik talebi vahim çelişkidir.

Borrell GKRY'de hem Anastasiadis hem de sözde "Dışişleri Bakanı" ile görüşmüş. KKTC'de sadece Cumhurbaşkanı Tatar kabul etmiş. KKTC Dışişleri Bakanı yok mu? "Egemen eşitlik" kırmızı çizgimiz olmadı mı? "Ada'daki gerçeklere göre" çözüm istiyoruz ama KKTC gerçeğini görmeyene "bize" gelme diyemiyoruz."


 


Yorum Yazın