Füsun Paşa yazdı:

Kaçmak ve yakalanmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaçmak ve yakalanmak
Abone ol

Aslında bu konu yaptığımız çalışmalarda, bir çok insanın hayat hikayelerinden ortaya çıktı. Kimi bilinçli bir şekilde, kimi farkında bile olmadan bir alışkanlık halinde kaçışlar içinde hayatını yaşıyor. Yaşadığını sanıyor da diyebiliriz.  Hatta öyle ki, bir çok yaptığımız çalışmada bana insanların çoğunluğu şu cümleyi kurdu. Yakaladın beni! Bunu diyen kişinin yüzünde  bir de muzır bir gülümseme ifadesi hayal edin. İşte bu insanlar gerçeğin farkında ama üstünü örterek yaşayanlardan oluyor.

Pardon yakalanmak derken? :) Biz burada ne yapıyoruz? Hedefimiz ne? dediğimde ise 'Of gerçekler ağır geliyor, onlarla uğraşmak için vaktim yok, böyle iyi' diyenler bile oluyor. Tabi ki sonra, çözülmelerin getirdiği rahatlık ve konforun tadını bir kere almaya başladığında aslında hiç bir şeyin zor olmadığı anlaşılıyor. Her şeyi nasıl da zorlaştırdığının kendisi olduğunu anlayan kişi, sadece neyi nasıl yapacağını bilmediği için kaçtığının farkında oluyor. Gerçeklerle yüzleşmek ve gereğini yapanlardan olmanın verdiği konforlu hayat artık vazgeçilmez oluyor. Daha cesaretli, daha sakin ve en çok da hayatının lideri olan, hayatını ve kendini yöneten kişilere dönüşmenin hazzı başka bir boyuta dönüşüyor.

Her şeyden kaçarak yaşamak sanırım çoğu insan için bir alışkanlık olmuş. Ama bir kere atılan cesaretli ve farklı adımla hayatını yeni baştan yaratmak çok kolay ve kaliteli bir hayat armağanı veriyor.

Yeni bir yıla başlamadan önce,  neyi neden yaptığımızın farkında olalım ki hayatımızdaki engelleri kaldırabilelim ve herkes kendi önünden çekilerek, konforlu hayatlar  yaşasın istedim.

Tabi ki burada seçim size ait. İster bu yazıyı okur farkındalıkla hayatınıza bakar ve gerekli değişimler için harekete geçersiniz, isterseniz hiç böyle bir yazı okumamış gibi davranır, yine kaçarak yaşarsınız. Kararınızı verdiniz mi? Okuyacağınız yazının, farkında olacaklarınızın sorumluluğunu alıyor musunuz? 

Hadi başlayalım.

 Kaçmak hayat içinde herhangi bir sebepten dolayı en sık yapılan eylemlerden biridir. Peki bir çözüm müdür yoksa bir şekilde hayatın bir noktasında yakalanacağını bilerek zamanı uzatarak yaşamak mıdır? Her kaçan bir şekilde yakalanır, sonsuza dek kimse hiçbir şeyden kaçamaz. Bu da hayatın bir gerçeğidir...

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın