Eğlence hayatının dahi’si ve sosyal medyadaki etkisi

İzzet Çapa ve Çapamag

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzzet Çapa ve Çapamag
Abone ol
İzzet Çapa, yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşın derdine sahip çıkıyor ve ses oluyor

Muhalif.Özel

Çapa'nın yaptığı paylaşımlar hem ekonomik anlamda hem de manevi anlamda vatandaşa destek oldu.

İzzet Çapa son dönemde sosyal medyanın en çok takip edilen hesaplarından biri oldu. Instagramdaki takipçi sayısı yarım milyonu aştı.

Bu yıl 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne denk gelen ödül töreninde İbrahim Tatlıses'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmesi ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Çapa da 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün kadına yönelik şiddetle ve kadınlara yönelik söylemleriyle sıkça gündeme gelen İbrahim Tatlıses'e verilmesine isyan etmişti.

Çapa, lise son sınıftan beri gazeteciliğin içinde olduğunu söylüyor.

İzzet Çapa, yurttaşın derdine sosyal medyada sahip çıktı.

Hem Çapa sosyal medyanın gündeminde. Hem de gündem Çapa'nın sosyal medyasında.

Derdi olmasa da dertlendiği için  vatandaşın ilgisiyle karşılanırken bir yandan da olumsuz yorumlara maruz kalıyor.

Ancak o eleştirileri umursamadan halkın nabzını tutmaya ve sosyal medya hesabı @izzetcapa üzerinden paylaşım yapmaya devam ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @izzetcapa, Twitter'da @izzetcapa, Facebook'ta @izzetcapa kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Son dönemde sosyal medyanın en çok takip edilen hesaplarından ÇapaMag'in kurucusu olan İzzet Çapa, daha önce gazetelerde ünlülerle yaptığı röportajlarla  da dikkatleri üzerine toplamıştı.

İzzet Çapa aynı zamanda İstanbul'da eğlence hayatının dahi ismi olarak da anılan bir iş insanı. 

İzzet Çapa kimdir?

3 Ocak 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Babası 'Çapamarka'nın sahibi fabrikatör Bedii Çapa, annesi modacı Gürnar Uğurlu'dur. Annesiyle babası ayrıldı. 'Ahmet' (d.1945) ve 'Celal' adında babasının ilk eşi Fikret Şeneş'ten üvey abisi vardır. 'Uğur' ve 'Onur' adında da annesinin ikinci eşinden üvey kardeşi vardır. Öz kardeşi olmayan ve Gürnar-Bedii çiftinin tek çocuğu olan İzzet Çapa'nın çocukluğu Beşiktaş ilçesinde geçti.

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde okuduğu sırada yarıda bırakarak okulu terk etti.

Bir dönem  o zamanki eşi ile birlikte moda evi kurdu, iflas etti. Bu sırada eşinden boşandı. Annesinin gelinlik işi yapan şirketinin başına geçti.

İzzet Çapa, İstanbul'da çeşitli zamanlarda ve çeşitli semtlerde; 'Dedikodulu Meyhane', 'Akademi 14', 'Cahide', 'Joke Perestroyka', 'Al Jamal', 'Joke College', 'Joke Queen', 'Longtable' gibi ünülü mekanları işletti. Bunların dışında başka mekanlar da açtı ve işletti.

Habertürk ve Hürriyet gazetelerinde yaptığı röportajlarla ilgi çekti.

Skytürk 360 TV8 kanallarında 'İzzet Paşa' adlı sohbet eğlence programı hazırlayıp sundu.

Sosyal medyada 'ÇapaMag' adıyla açtığı hesaplarla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, yüz binlerce kişi tarafından takip edildi.


Yorum Yazın