İyi Partili Turhan Çömez, ”Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusunu cevapsız bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Partili Turhan Çömez, ”Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusunu cevapsız bıraktı
Abone ol
“Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusuna net bir yanıt vermekten kaçınan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Bu sorunun cevabı yok” dedi ve “Bir açıklama yapmıyorum” dedi. Çömez, seçim sonuçları için de, ”Sonuçta AKP’den kurtulmuş olmak Türkiye’nin önünü açtı. O kadar mutluyum ki... Partim için çok üzüldüm. Ama Türkiye’nin önü açıldı. Ve AKP’nin yenileceği görülmüş oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Turhan Çömez, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı. Aday olup olmadığı yönündeki sorunun bir cevabı olmadığını söyleyen Çömez, ”Partiyi yakından tanıyan biri olarak süreci izlemeyi tercih ediyorum” dedi.

”Delegenin talebini görmek çok önemli benim”

Çömez, aday olmayıp, mevcut adaylarından biri ile yola devam edildiği takdirde tutumunun ne olacağı sorusuna da, ”Meral Hanım’ın varlığında bile partinin siyasi kimliği merkeze oturmamışken, bundan sonra oturur mu, oturmaz mı, ona bakacağız. Delegenin talebini görmek çok önemli benim için” yanıtını verdi.

”Ayrı girme kararında benim hayır oyum vardı ama ona rağmen canla başka savundum”

Seçimlerde ittifak yapılmış olsaydı bugün Türkiye başka şeyi konuşuyor olurdu” diyen Çömez, sözlerine şöyle açıklık getirdi:

”AKP’den kurtulmanın yol haritası net olarak ortaya çıkmıştı. İttifak yapmanın ve bu sonucun ortak bir başarı öyküsü olduğunu paylaşıp ilerlemek daha kolay olurdu. Ayrı girme kararında benim hayır oyum vardı ama ona rağmen canla başka savundum. Son birkaç gün yolda yürüyemez haldeydim. Para yok, ekip yok.… Sonuçta AKP’den kurtulmuş olmak Türkiye’nin önünü açtı. O kadar mutluyum ki... Partim için çok üzüldüm. Ama Türkiye’nin önü açıldı. Ve AKP’nin yenileceği görülmüş oldu.

 


Yorum Yazın