İyi Partili Çömez, YSK'nın 15 yeni ülkede daha sandık kurma kararına tepkisini dile getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Partili Çömez, YSK'nın 15 yeni ülkede daha sandık kurma kararına tepkisini dile getirdi
Abone ol
İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Yüksek Seçim Kurulu’nun bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulmasına yönelik kararına ilişkin olarak, ”Türk vatandaşı yapılmış yüzbinlerce şahsın oyları yoksa bu sandıklardan mı gelecek?” diye sordu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanacağı ülkelerin tespitine yönelik çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, ”2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulmasının gereği tespit edilmiştir” dedi.

Konuyla ilişkin olarak Twitter’dan paylaşım yapan İyi Partili Turhan Çömez, ”YSK, 15 yeni ülkede sandık kurulmasına karar vermiş. Türk vatandaşı yapılmış yüz binlerce şahsın oyları yoksa bu sandıklardan mı gelecek? Bu ülkelerdeki seçmen listeleri seçimden önce tüm detayları ile paylaşılmalı” dedi. 

Çömez, daha sonraki paylaşımında da ”Türkiye’deki 50 bin hava yolu çalışanının oy kullanabilmesi için bir düzenleme yapmayan YSK, Taliban’ın ülkesinde oy kullanılabilmesi için düzenleme yapıyor. Bu size de garip gelmiyor mu? Oyunlar tutmayacak” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın