İYİ Parti temayül yoklamasında gerilerde kalan Dr. Taylan Yıldız'dan umut verici paylaşım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti temayül yoklamasında gerilerde kalan Dr. Taylan Yıldız'dan umut verici paylaşım
Abone ol
Her şeyi gençlere danışarak birlikte yapacağız sözüne sadık kalarak bu başvuruyu yaptığını belirten İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Taylan Yıldız, teyamül yoklamasında geri kalmasına ilişkin olarak ise alınan sonuç karşısında yeniden değerlendirme yaparak bir karar almaları gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 28'inci dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvuru süresi tamamlanmış ve partide milletvekili adayı seçilmek için başvuran sayısı, ülke genelinde 3 bin 379 olarak açıklanmıştı.

Milletvekili adaylığın için başvuranlar arasında İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Taylan Yıldız da bulunuyordu. Yıldız, İstanbul 2. bölgeden milletveki aday adayı oldu.

Ancak açıklanan sonuçlar Yıldız'ı memnun edecek şekilde değildi. Partinin kurucuları arasında yer alan isim, oylama sonucuna göre 724 oyla ben 13. sırada yer almıştı. İnternetçi abi olarak da bilinen isim sonuca dair her şeyin sona ermediğini belirten türden bir paylaşımda bulundu ve “Her şey çok güzel olacak!” ifadesini kullandı.

Yıldız'ın paylaşımı şöyleydi:

"Sevgili Gençler,

Ben size verdiğim sözleri her zaman tuttum.

Vatanıma dönüp, taşın altına elimi koymaya karar verdiğimde “her şeyi gençlere danışarak birlikte yapacağız” sözüne kesinlikle sadık kalacağım demiştim.

Yolculuğumuza nasıl devam edeceğimize birlikte karar verdik.

“Abi, sen bizi Meclis’te temsil et” dediniz.

Kurucu Genel Başkan Yardımcısı olduğum İYİ Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım.

Başvurum sonrasında gündeme bir temayül yoklaması geldi.

Bu sürecin kendi dinamiklerini bilerek, sizinle ortak kararımız doğrultusunda bu yoklamaya da katıldım.

Meclise sesinizi taşıma kararının sorumluluğu omuzlarımda, 10 gün boyunca yine genç arkadaşlarımızın desteği ile tek tek tüm üyelere ulaşmaya, nasıl bir ülke hayali kurduğumuzu ve nasıl yapacağımızı anlatmaya çalıştım.

86 aday adayının katıldığı İstanbul 2. Bölge için yapılan seçimde 12 ilçeye kayıtlı üyelerin %15’ine denk gelen 3.742 oy kullanıldı (İlçe Başına Ortalama 311 Oy). Bu oylama sonucuna göre, 724 oyla ben 13. sırada yer aldım.

Şimdi bir sonuçla karşı karşıyayız.

Bu sonuç, yeniden değerlendirme yaparak bir karar almamızı gerektiriyor.

Bu kararı da birlikte alacağız.

Her şey çok güzel olacak!"


Yorum Yazın