İstanbul Barosu Başkan Adayı Mert Er Karagülle Kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Barosu Başkan Adayı Mert Er Karagülle Kimdir?
Abone ol
İstanbul Barosu’nda yapılacak seçim için adayların öz geçmişini inceliyoruz. Mert Er Karagülle kimdir?

İstanbul Barosu’nda 1996 – 2000 yılları arasında Yönetim Kurulu’nda yer alan Av. Mert Er Karagülle de Baro Başkanlığı yarışında öne çıkan isimlerden. “Daha iyi daha güçlü bir Baro Başkanlığı yarışında öne çıkan isimlerden. “Daha iyi, daha güçlü bir İstanbul Barosu” sloganıyla seçimlere katılan Karagülle, Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG)’nda yer almış bir isim.

Son Genel Kurul’da divan başkanlığı yapmıştı. Seçim yarışına bağımsız olarak katılan ancak ÇAG tabanından ve muhalif kesimlerden oy alması beklenen Karagülle’nin listesinde TBB delege adayları arasında LGBTİ+ birey de yer alıyor.

Av. Mert Er Karagülle Netflix'in yayıma giren filmi 'Âşıklar Bayramı'nda yer alan avukatın kolluk kuvvetleri tarafından aranması sahnesine tepki gösterdi.

Karagülle'nin paylaşımında, kolluk kuvveti, sürücü olan avukata kimlikler diye sorması üzerine avukatım ben cevabına ‘farketmez kardeşim, nereye yolculuk? İnip arka bagajı açar mısın? Şu bavulu açar mısın?" şeklinde diyaloglar yer aldı.

Ekim ayında yapılması planlanan seçimlere adaylığını kişisel sosyal medya hesabından duyuran Avukat Mert Er Karagülle şu ifadeleri kullandı; “Yalnızca görünen soruna odaklanmayan, ‘kaynağını’ irdeleyen, özgür ve özgün fikirler üreten, bunu gerçekleştirirken de yargının bağımsız unsuru olan Savunma Kurumu’nu ve Avukatlık Felsefesi’ni esas alan bir yaklaşıma ihtiyaç var.”


Yorum Yazın