Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor!
Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir dizi uyarıda bulundu. Türkiye genelinde parçalı ve az yer yer çok bulutlu hava beklenirken, bazı bölgelerde sağanak yağışlar öngörülüyor. Özellikle Hakkari, Van, Şırnak, Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu kesimlerinde yoğun yağışlar ve toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise belirgin bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyrediyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Ankara'nın kuzeyi ve doğusu, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çankırı ve Karabük çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Özellikle Hakkari, Van'ın güney ve doğusu, Şırnak'ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarılar arasında toz taşınımı uyarısı da var. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği vurgulanıyor.

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde de benzer bir hava bekleniyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise parçalı ve çok bulutlu hava tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da ise yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Denizlerde de bazı bölgelerde hava durumu bilgileri paylaşılıyor. Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar beklentisi bulunuyor. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de ise genellikle hafif kuvvette rüzgarlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem arz ediyor.


Yorum Yazın