İngiltere ve Avustralya, Kadınlar Dünya Kupası’nda çeyrek finalde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere ve Avustralya, Kadınlar Dünya Kupası’nda çeyrek finalde
Abone ol
FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası son 16 turunda İngiltere, Nijerya’yı penaltılarla 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Bir başka müsabakada ise Avustralya, Danimarka’yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Brisbane Stadyumu’nda normal maç süresi ve uzatmaları 0-0 biten mücadelede İngiltere’den Bethany England, Rachel Daly, Alex Greenwood ve Chloe Kelly penaltılarda topu ağlarla buluşturdu. Georgia Stanway ise penaltı atışını kaçırdı.

Nijerya ise penaltılarda Rasheedat Ajibade ve Christy Ucheiben ile topu filelere gönderdi. Desire Oparanozie ve Michelle Alozie penaltı atışından yararlanamadı. Rakibine 4-2’lik üstünlük sağlayan İngilizler, adını çeyrek finale yazdırdı.

İngiltere’de Lauren Elizabeth James, rakibine yaptığı sert hareketin ardından VAR uyarısıyla 87’nci dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İngiltere, çeyrek finalde Kolombiya-Jamaika mücadelesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.

Avustralya, Danimarka’yı devirdi

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Avustralya, Danimarka’yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası Son 16 Turu’nda ev sahibi Avustralya ile Danimarka karşı karşıya geldi. Avustralya Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Avustralya her iki yarıda da bulduğu gollerle rakibini 2-0 mağlup etti. Avusturalya’ya galibiyeti getiren golleri 29’uncu dakikada Caitlin Foord ve 70’inci dakikada Hayley Raso kaydetti.

Avustralya çeyrek finalde, Fransa- Fas mücadelesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.


Yorum Yazın