Indiana Jones hayranlarını heyecanlandıracak flaş iddia

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Indiana Jones hayranlarını heyecanlandıracak flaş iddia
Abone ol
Indiana Jones serisinin beşinci filmi için hazırlıklar başladı. Serinin yeni filminde flaş bir iddia ortaya atıldı, filmin başrolünde İngiliz oyuncu ve senarist Phoebe Waller-Bridge'in olabileceği konuşuluyor.

79 yaşındaki Harrison Ford’un canlandırdığı fötr şapka giyen, gösterişli arkeolog  ikonik hale geldi. 1981 yılında “Raiders of The Lost Ark” filmiyle başlayan Indiana Jones serisi, en son 2008 yılında "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" ile beyaz perdede izleyicisi ile buluşmuştu. Harrison Ford'un Indiana Jones rolü ve seri için büyük bir önem taşıdığını biliyoruz. Serinin beşinci filminde Ford’un yaşlanması sebebiyle Indiana Jones rolünü oynayamayacağı düşünülüyor öte yandan başrol koltuğunu, Phoebe Waller-Bridge'a bırakacağı öne sürüldü.

İddiaya göre başrolde bir kadın olsun istiyor

Daily Mail'in iddiasına göre filmin yapımcısı Kathleen Kennedy büyük değişiklikler yapmak ve başrolde bir kadına yer vermek istiyor. Mads Mikkelsen'in kadroya katılması ve açıklamaları doğrultusunda yeni başrolün o olacağını düşünülmüştü, ancak çıkan söylentiler başka yönde.

Phoebe Waller-Bridge'in nisan ayında 79 yaşındaki Ford'la birlikte seride rol alacağını açıklaması iddiaları güçlendiriyor, henüz net bir şey yok ancak söylentiler ciddi. Beşinci film ile yeni ana karaterimizi kimin canandıracağını da öğreneceğiz.Indiana Jones 5'in 22 Temmuz 2022'de vizyona girmesi bekleniyor.

Filmin yönetmenliğini ise daha önce Logan, Ford v Ferrari ve 3:10 to Yuma gibi filmlerin yönetmenliğini yapan James Mangold üstlenecek. Steven Spielberg, aylar önce filmden ayrılmıştı. Filmin oyuncu kadrosunda belli olan isimler ise şöyle: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridg, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Toby Jones, Boyd Holbrook ve Shaunette Renée Wilson gibi isimler bulunuyor.

Indiana Jones serisi ve filmlerin isimleri

Indiana Jones serisi harika bir kurgu ve hikaye ile oluşturulmuş son derece ilgi çeken bir yapım olmuştur. 

Indiana Jones: Kutsal Hazine Avcıları 

Indiana Jones: Kamçılı Adam 

Indiana Jones: Son Macera

Indiana Jones: Kristal Kafatası Krallığı.

1. Indiana Jones: Kutsal Hazine Avcıları
Serinin bu ilk filminde Indiana Jones ve arkadaşlarının maceralı, gizemli ve aynı zamanda eğlenceli serüvenleri başlamış olacak.

Konusu
Filmin konusunun temelinde Indiana Jones’un macera tutkusu yer almaktadır. Indiana Jones serinin bu filminde kutsal emanetlerin bulunduğu Ark’ı bulmak için gizemli bir yolculuğa çıkıyor.

Vizyon Tarihi
Filmin gösterim yılı 1981.

Oyuncular
Harrison Ford, John Rhys-Davies ve Karen Allen

Yönetmen
Steven Spielberg

Bütçe
18 milyon Usd

Gişe Hasılatı
386 milyon Usd

2. Indiana Jones: Kamçılı Adam
Serinin bu devam filminde yeni bir macera ve farklı bir dünya Indiana Jones’u beklemektedir.

Konusu
Indiana Jones ve arkadaşları yeni bir yolculuğa çıktıkları sırada köyün birinde değerli mücevherlerin olduğunu öğrenirler. Sihirli ve gizemli olan bu mücevherleri bulmak için harekete geçerler. Ancak, mücevherleri aryanlar sadece onlar değildir.

Vizyon Tarihi
Filmin gösterim yılı 01.01.1986.

Oyuncular
Harrison Ford, Amrish Puri ve Kate Capshaw

Yönetmen
Steven Spielberg

Bütçe
28 milyon Usd

Gişe Hasılatı
333 milyon Usd

3. Indiana Jones: Son Macera
İlk iki filmin getirdiği başarı sonrasında merak uyandıran ve beklenen yeni bir halka ile Indiana Jones tekrar karşımıza çıkıyor.

Konusu
Indiana Jones serinin bu 3. filminde akıllı ve maceracı olan babası ile yeni bir yolculuğa çıkıyor. Kutsal kasenin peşine düşen Indiana Jones, babası kaçırılınca hem kutsal kaseyi bulmak hem de babasını korumak zorunda kalacak.

Vizyon Tarihi
Filmin gösterim yılı 01.10.1989.

Oyuncuları
Harrison Ford, Sean Connery ve John Rhys-Davies

Yönetmen
Steven Spielberg

Bütçe
48 milyon Usd

Gişe Hasılatı
494 milyon Usd

4. Indiana Jones: Kristal Kafatası Krallığı
1981 yılında başlayan seri uzun yıllardan sonra tekrar yeni bir macera ile gösterime girmiştir.

Konusu
Güçlü bir yapısı olan Ephod taşı kötü insanların eline geçmemelidir. Çünkü, gizemli olan bu taş yeni bir savaşın başlangıcı olabilir. Indiana Jones bu taşı bulmak ve dünyayı tehlikeden korumak için harekete geçer.

Vizyon Tarihi
Filmin gösterim yılı 23.05.2008.

Oyuncular
Harrison Ford, Cate Blanchett ve Jim Broadbent

Yönetmen
Steven Spielberg

Bütçe
185 milyon Usd

Gişe Hasılatı
786 milyon Usd

Steven Spielberg Kimdir?

18 Aralık 1946’da Cincinnati, Ohio’da dünyaya geldi. Daha 13 yaşındayken Escape to Nowhere adında 40 dakikalık bir savaş filmi çekti. Filmleri büyük gişe başarıları kazanmış, tüm zamanların en çok hâsılat yapan yapımlarına imza atmıştır. Sayısız kez oscar ödülünü alan başarılı yönetmen en çok Tom Hanks, Harrison Ford ve Richard Dreyfuss gibi oyuncularla çalışmıştır.

Harrison Ford kimdir?

Harrison Ford, 13 Temmuz 1942 Chicago doğumludur.  Üniversite eğitimini Wisconsin'deki Ripon College'da tamamlayan Ford, okul yıllarında dram eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine Columbia Pictures'in "Genç Yetenekler" isimli programında küçük rollerle başlayan aktör sinema dünyasına Dead Heat on a Merry-Go-Round filmi ile adım attı. Sergilediği başarılı performanslarla birçok ödül kazanan Harison Ford, Yıldız Savaşları, İndiana Jones, Gençlik Yılları, Bıçak Sırtı, Kaçak, Witness filmleri ile adını dünyaya duyurdu. 

Phoebe Mary Waller-Bridge kimdir?

Phoebe Mary Waller-Bridge, 14 Temmuz 1985'te Theresa Mary Waller-Bridge (née Clerke) ve Michael Cyprian Waller-Bridge'in kızı olarak Batı Londra'da doğdu.  İngiliz oyuncu, yazar ve yapımcı. En çok bilinen eseri; yazar, yapımcı ve oyuncu olarak yer aldığı BBC'de yayınlanan trajikomedi dizisi Fleabag 'dır (2016-2019). Ayrıca televizyona uyarladığı BBC America gerilim dizisi Killing Eve (2018-) dizisinin baş yazarı ve baş yapımcısıdır. Fleabag ve Killing EveThe Guardian tarafından 21. yüzyılın en büyük 100 televizyon dizisi arasında yer almaktadır.

 


Yorum Yazın