İmamoğlu: Gülmeyi bize unutturdular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu: Gülmeyi bize unutturdular
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Sunal Müzesi açılışına katıldı.

Kemal Sunal Müzesi açılışına katılan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

"Yıllarca izleyip hayranlıkla takip ettiğimiz çok kıymetli bir sanatçımızın, ismiyle, anılarıyla yaşayacak olan muhteşem bir müzeyi birlikte açıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Ne mutlu bana. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Mis gibi bir baharın kapıda olduğunu hissediyorum. İstanbul'un her hali güzel ama baharda, hele hele Ramazan'da bir başka güzel İstanbul. Gülmeyi seven bir toplumuz ama gülmeyi bize unutturdular. Yine güleceğiz.

İnsanlar bana şöyle bir tavırla yaklaşıyorlar... Bazen akşam bir televizyon programındayım bazen sabah bir yere gidiyorum. Bir ablamız, arkadaşımız veya Sunay Abi arıyor. Neden yüzün asıktı diyorlar. Demek sürekli gülmem lazım.

Mizah önemli. Mutsuz bir ortam yaratmak istiyorlar farkındaysanız. Birbirine öfke duyan, kızan, çatık ve asık suratlı... Kutuplaşmış bir ortam var etmek istiyorlar. Biz buna aldanmayacağız. İstiyorlar ki millet bir araya gelip birbirinden güç almasın. Birbirinden ayrı düşen bir toplumda eleştiri biter, birleşme, paylaşma biter. Karşılarında durmak zorundayız. Yanlışa karşı mücadelede bir başka güçlü mücadele hattı var o da sanat... Özellikle mizah müthiş bir mücadele hattı. Mesela beni taklit eden birini 20 defa izledim gerçekten öyle mi konuşuyorum diye. Vallahi öyle konuşuyormuşum, farkına vardım. Bunlar eskiden her akşam yapılırdı, şimdi senede bir defa yapılıyor, yapanı da dövüyorlar.

Biz aslında hep tam yol ileri demek istiyoruz ama geçmişte çok güzel şeyler yaptı bu millet bu toplum. Kemal Sunal yerli ve milli bir güç, muhteşem bir güç. Canlandırdığı karakterler öyle can alıcı ve çarpıcı ki... 


Yorum Yazın