İlk imzasını Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kalemiyle atan Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan’ın ilk ziyareti de Kahraman’a oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk imzasını Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kalemiyle atan Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan’ın ilk ziyareti de Kahraman’a oldu
Abone ol
Rekor oyla Şişli Belediye Başkanı seçilen CHP’li Resul Emrah Şahan, belediyede dün başladığı mesaisinde ilk imzasını Gezi Davası’ndan tutuklu aynı zamanda meslektaşı ve arkadaşı olan Tayfun Kahraman’ın kalemiyle atmıştı. Şahan, bugün ilk ziyaretini de hapishanedeki Tayfun Kahraman’a yaptı.

Şişli Belediyesi Başkanı Resul Emrah Şahan, dün yapılan devir teslim töreninin ardından görevine başlamıştı.

Şahan, belediyedeki başkanlık görevindeki imzasını ise Gezi Davası kapsamında tutuklu olan Tayfun Kahraman’ın kalemiyle attı. Aynı zamanda meslektaş ve arkadaş olan Kahraman ile Şahan’ın dostlukları seçim kampanyası sürecinde de gündeme gelmişti.

Şahan, kampanyası sırasında Kahraman’ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret etmişti.

 

Şahan, Kahraman’ın hediye ettiği kalemle belediyedeki imzalı ilk işlemini sosyal medya hesabından duyurdu, şu ifadeleri kullandı: “Şişlililerin teveccühüyle layık görüldüğüm onurlu görevde ilk imzamı; kadim kentimizin değerlerini, yurttaşlarımızın haklarını, ranta karşı yaşamı korumak için birlikte mücadele verdiğim değerli dostum Tayfun Kahraman’ın kalemiyle attım. Yurdumuzu; aydınlığa, özgürlüğe, umuda, mutluluğa kavuşturacağımız günler yakın. Tüm demokrasi kahramanlarına saygıyla ve sevgiyle…”

Kahraman’ın ailesi ve avukatları tarafından kullanılan sosyal medya hesabı da Şahan’ın bu paylaşımını alıntılayarak, “Kalemimizi kırmak kolay sandılar… Kalemim ve yüreğim seninle kardeşim” ifadelerini kullandı.

 

Şahan'ın görevi başındaki ilk ziyareti

Şahan, göreve başladığında da kampanya sırasında yaptığı gibi, Kahraman’ı cezaevinde ziyaret etti.

Ziyareti duyuran Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, şunları söyledi;

“Tayfun’dan herkese çok selam ve kaybedeni olmayan bu demokrasi zaferi için bol tebrik.

Sağlığı iyi, tüm ülke gibi umut dolu. Görüşçüleri arasında kalemini emanet ettiği ve belediye başkanı olarak ilk ziyaretini kendisine yapan dostu Resul Emrah Şahan’ın da bulunması ayrıca sevindirdi hepimizi.

İyilik kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek Kadir Gecesi’nin kul hakkına giren, adaleti hiçe sayanların kalbine bir parça dokunmasını dileriz Allah’tan.”


Yorum Yazın