İETT’de unutulan eşyalar açık artırmaya çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT’de unutulan eşyalar açık artırmaya çıkıyor
Abone ol
Yolcular tarafından, İETT işletmelerine ait otobüs, Metrobüs, Nostaljik Tramvay, Tünel, durak ve istasyonlarda unutulan 2 bin 062 eşya, 5 Eylül 2023 Salı günü 09.30-12.00 saatleri arasında Karaköy Gar Binasında açık arttırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

Oyuncaklardan elektronik eşyalara, kıyafetlerden kimlik kartlarına… Her yıl binlerce eşya İETT otobüsleri, duraklar, Nostaljik Tramvay, tarihi Tünel, Metrobüs araçları ve istasyonlarında unutuluyor. İETT Bulunmuş Eşya Birimi unutulmuş eşyaları sahiplerine ulaştırıyor. Sahipleri bulunamayan eşyalar ise, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bulunmuş Eşya Yönergesi çerçevesinde kayıt altına alınıp depolanıyor. Gerekli hallerde imha ediliyor veya hibe ediliyor. Açık artırma ile satış da yönerge çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Sahibine teslim edilemeyen, sahibi çıkmamış ve muhafaza süreleri dolmuş tüm bulunmuş eşyalar ayrıştırılıyor, kullanılmamış olan giyim eşyası, çanta, kitap, kırtasiye malzemesi ve manifatura gibi eşyalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor. Sahibine teslim edilemeyen elektronik ve elektrikli eşyalar bekleme süreleri dolduktan sonra ihale komisyonu nezaretinde tüm teknik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra açık arttırma ihale usulü ile satışa sunuluyor.

Bulunmuş eşyalar bu yıl 5 Eylül Salı günü saat 09.30 ile 12.00 arasında İETT Genel Müdürlüğü’nün Karaköy’de bulunan binasında düzenlenecek müzayede ile yeni sahipleriyle buluşacak.

Kaybettiğiniz eşyanızı bulmak için ne yapabilirsiniz?

Otobüs, Metrobüs, durak ve istasyonlarında, unuttuğunuz ve kaybettiğinizi düşündüğünüz eşyalarınız için aynı gün hattın bağlı olduğu işletme amirliğine gidebilir veya ALO153 ile iletişime geçebilirsiniz. Diğer günlerde ise iett.istanbul adresinde bulunan kayıp eşya formunu doldurabilir, e-devlet üzerinden kayıp eşya başvurusu oluşturabilir ya da 0212 372 32 43’ü arayarak kaybettiğiniz eşyaları sorgulayabilirsiniz.

BULUNMUŞ EŞYA MÜZAYEDESİ

Tarih: 05 Eylül 2023 (Salı)
Saat: 09.30 – 12.00
Yer: İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Karaköy Gar Binası (Tünel’in Karaköy Girişi)


Yorum Yazın