İç karışıklık çıkacak iddialarına CHP’li Kuşoğlu’ndan yanıt: Devlet güçleri böyle bir densizliği asla desteklemeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İç karışıklık çıkacak iddialarına CHP’li Kuşoğlu’ndan yanıt: Devlet güçleri böyle bir densizliği asla desteklemeyecek
Abone ol
Seçime kısa bir süre kala sosyal medyada 'iç karışıklık çıkacak' konusu sık sık dillendiriliyor. CHP’nin deneyimli isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise bu iddialara yönelik olarak, “Seçim güvenliği ve asayiş konularında güvenlik kuvvetlerimizin kanunlara uygun davranacaklarına, görevlerini layıkıyla yapacaklarına olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden 'iç karışıklık çıkacak' yönünde bir algı yaratılıyor. CHP kaynakları ise güvenlik bürokrasisinin böyle bir girişime izin vermeyeceği görüşünde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Kargaşa ihtimali var diye herkes bu hazırlık içinde. Devlet güçleri bunun karşısında olacak. Böyle bir densizliği asla desteklemeyecekler" dedi.

Kuşoğlu; "Demokrasilerin en önemli özelliği iktidarların kansız değişmesidir. Bunu hazmedememiş bir iktidar ve taraftarı varsa bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Seçim güvenliği ve asayiş konularında güvenlik kuvvetlerimizin kanunlara uygun davranacaklarına, görevlerini layıkıyla yapacaklarına olan inancımız tamdır. Seçim ikinci tura kalırsa sıkıntılar söz konusu olacak. Gerginlik artar ayrıca ekonomi bu duruma diremez." yorumunda bulundu.


Yorum Yazın