Hollywood yıldızlarından Biden’a mektup: Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hollywood yıldızlarından Biden’a mektup: Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur
Abone ol
Aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett ve Susan Sarandon gibi Hollywood’un önde gelen isimleri ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail-Hamas savaşında ateşkes çağrısında bulunması istedi: “Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur.”

Dünyaca ünlü onlarca isim, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'nin bombalanmasına son verilmesi ve Hamas'ın elindeki tüm esirlerin serbest bırakılmasını kolaylaştırması çağrısında bulundu.

Artists4ceasefire.org tarafından organize edilen mektupta şu ifadelere yer verildi;

“ABD Başkanı olarak, başka bir hayat daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail’de derhal gerilimi azaltma ve ateşkes çağrısında bulunmanızı rica ediyoruz.

Son bir buçuk haftada 5 binden fazla insan öldürüldü. Vicdan sahibi herkes bu sayının felaket olduğunu bilir. İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamın kutsal olduğuna inanıyor, Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz.

Yönetiminizi ve tüm dünya liderlerini Kutsal Topraklardaki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeksizin ateşkes çağrısında bulunmaya, Gazze’nin bombalanmasına son vermeye ve rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasına davet ediyoruz. Gazze’de yaşayan iki milyon kişinin yarısı çocuktur ve üçte ikisinden fazlası da evlerini terk etmek zorunda kalan mülteciler ve onların torunlarından oluşmaktadır. İnsani yardımın onlara ulaşmasına izin verilmelidir.”


Yorum Yazın