Hobby’nin ‘kakaolu fındık kreması’ oldu ‘kakaolu krema’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hobby’nin ‘kakaolu fındık kreması’ oldu ‘kakaolu krema’
Abone ol
Ülker, Hobby markalı fındık kreması ürününe yönelik fındık oranı eleştirilerine karşı çareyi ürün isminden fındık ibaresini silmekte buldu. Yoksa ürün denildiği gibi kakaolu fındık kreması değil miydi?

 

Oğuz Büber - Muhalif Özel 

 

Ülker’in Hobby markalı kakaolu fındık kreması ürününe dair geçmişte birçok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımların sebebi ürünün isminin ‘fındık kreması’ olarak geçmesine karşın içerisinde yok denecek kadar az fındık bulunmasından dolayıydı. 

 

Ürünün 350 gr’lık paketinde %0,4 yani binde 4 oranında fındık bulunuyordu. Diğer bir ifadeyle üründe yer alan fındık miktarı 1,4 gr’dı. 

 

 

Aynı üründeki şeker miktarı ise 213,5 gr’dı yani neredeyse üçte ikisi şekerden oluşuyordu. Hatta ismi şekerli krema olarak değiştirmeli diyenler de vardı. 

 

Sadece bununla da kalmıyor aynı zamanda içeriği bilinmeyen aroma vericiler de üründe yer almaktaydı. 

 

 

Değişim kaçınılmaz oldu 

 

Bu eleştirel ve doğru noktalara temas eden paylaşımlar sonrasında Ülker firması üründe değişikliklere gitti. 

 

Kuruluş ürünün isminden ‘fındık’ kelimesini çıkarırken (yani artık sadece Hobby kakaolu krema oldu) aynı zamanda ambalajda yer alan fındık görsellerini de kaldırdı. 

 

Market raflarındaki etiketlerde ürünün ismi halen ‘Hobby kakaolu fındık kreması’ olarak geçiyor fakat ürün artık yenilendi. 

 

 

Peki kurum bunu neden yaptı? 

 

Çünkü mevzuata göre ürünün isminden fındık ibaresi kaldırıldığı için artık fındık püresi oranının beyan edilmesi zorunlu değil. 

 

Bu şekliyle içindekiler kısmında ‘fındık püresi’ ifadesinin yanında hiçbir yüzdelik oran vermeleri de gerekmiyor.  

 

Sonuç olarak firma binde birlik fındık oranını isim değişikliği yoluna giderek çözmüş oluyor. 

  

Ama diğer yandan tüketici aslında fındık kreması olmayan bir ürünü fındık kreması olarak almamış olacak. Bu da tüketici açısından içeriğini bildiği ürünü tercih etme anlamında bir avantaj. 

 

Not: Ülker’in resmi sitesinde halen ürünün ‘kakaolu fındık kreması’ yazan versiyonu bulunuyor. 

 


Yorum Yazın