Ankara Emniyeti: Doku ailesinin gözaltına alınması kesinlikle söz konusu değildir

Gülistan Doku'nun ailesi Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülistan Doku'nun ailesi Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı
Abone ol
5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesi, Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinden sonra serbest bırakıldı

Tunceli'de 872 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun anne, baba ve ablası randevu talebinde bulunmak için gittikleri Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı. Doku ailesi sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Doku ailesi,  dün  TBMM'de CHP, HDP ve MHP ile görüşme gerçekleştirmişti. Bugünde Doku ailesi İYİ Parti Grup Toplantısı'na katılmış ve seslerini duyurmuştu.

Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, bugün Adalet Bakanlığı önüne giderek randevu talebinde bulunmak istedi. Gülistan Doku’nun ailesi polis tarafından engellendi. Doku’nun annesi, babası ve ablası polisler tarafından gözaltına alındı.

Gazeteci Hayri Demir, sosyal medya hesabından gözaltına alınan Doku ailesinin sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldığı duyurdu. Demir, Doku ailesinin “Adalet Nöbeti”ne devam etmek için Adalet Bakanlığının önüne geçtiğini yazdı. (duvar)

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gülistan Doku'nun arama çalışmalarına yönelik iddialar için açıklama yaptı. Bakan Soylu şunları kaydetti:

Gülistan Doku'nun 261 gün süren söz konusu arama çalışmalarına; 97 su altı ve su üstü kurtarma ekibi, 545 personel, 101 araç, 45 bot, 14 row, 6 drone, 7 sonar, 3 köpekli arama ekibi katılmıştır. Gülistan Doku'nun ailesinin yapılan çalışmalarla alakalı bilgilendirilmediğine dair yapılan açıklamalar da tamamen yalandır. (DHA)

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Gülistan Doku'nun ailesine ilişkin açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 5 Ocak 2020'de Tunceli'de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, 5 Ocak 2020'de Tunceli'de kaybolan Doku'nun anne, baba ve kız kardeşinin dün saat 14.40 sularında Adalet Bakanlığı önüne geldiği belirtildi.

Daha sonra 25 kişilik bir grubun, Doku ailesine sözde destek vermek üzere Bakanlık önüne gelmesiyle olayın kitlesel eyleme dönüştürülmeye çalışıldığı aktarılan açıklamada, "Bunun üzerine ailenin kaldığı otele dönmesi sağlanmıştır. Bu süreçte Doku ailesinin gözaltına alınması kesinlikle söz konusu değildir. Provokatif amaçlı bu tür asılsız paylaşımlara itibar edilmemelidir." ifadesine yer verildi.

 

 


Yorum Yazın