Greta Thunberg, Londra’daki protestosunda kamu düzenini ihlal ettiği gerekçesiyle hakim karşısındaydı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Greta Thunberg, Londra’daki protestosunda kamu düzenini ihlal ettiği gerekçesiyle hakim karşısındaydı
Abone ol
İklim aktivisti Greta Thunberg, geçtiğimiz Enerji İstihbarat Forumu’nun ”Petrolün Oscarları” olarak isimlendirilen konferansına ev sahipliği yapan otelin girişine engel olmuştu. ”Petrol parasına hayır” sloganı atan Thunberg, Kamu Düzeni Yasası’nın en fazla 2 bin 500 sterlin para cezası öngören maddesi uyarınca suçlandı.

Thunberg, suç işlemediğini savundu. 

Thunberg ve başka protestocular, bugün savunmasını yaptığı Londra’nın merkezindeki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nin önünde pankartlar açan Greenpeace kampanyacıları tarafından desteklendi.

Thunberg, delegelerin Mayfair’deki InterContinental London Park Lane’e girmesini engellemeyi amaçlayan protesto sırasında tutuklanan 29 kişiden biriydi.

Thunberg, polisin protestocuları yoldan kaldırıma taşımaya çalışmasının ardından gözaltına alınmıştı. Thunberg daha önce İsveç, Norveç ve Almanya’da da gözaltına alınmış ya da protestolardan uzaklaştırılmıştı.

Britanya iklim protestocularına baskıları artırıyor

Britanya hükümeti ve polisi iklim protestocularına yönelik baskılarını giderek arttırıyor. Yeni yasalar, polise çok gürültülü veya yıkıcı olduğu düşünülen şiddet içermeyen protestoları yasaklama yetkisi de dahil olmak üzere devlete aktivizmi suç haline getirme konusunda daha fazla yetki verdi.

Çevreci protesto gruplarının temel taktiklerinden biri olan otoyolu engelleme cezaları, polis yolu kapatmış olsa bile, sınırsız para cezası ve altı ay hapis cezasına kadar yükseltildi.


Yorum Yazın