Emel Seçen yazdı:

Gizemi adında Lionel

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gizemi adında Lionel
Abone ol

Onun gizemi adında saklı, Lionel.

Paris, Lion ve de Macron ama nihayetinde Katar’da, en çok faul yiyen Lionel Messi, Arjantin Milli Takımının kaptanı olarak, hep birlikte emeklerinin karşılığını kucakladılar.

En iyi kaleci, en iyi genç oyuncu, en çok gol atan ve nihayetinde; Lionel Messi, En İyi Oyuncu olarak ilk kez, sonsuzluk şeklinde oluşturulmuş platformda, tıpkı formasını 1986 yılında taşıyan Maradona gibi  öptü.

MESSİ

Her şey 18 ayar som altın bir kupa ama kupa, Dünya kupası 2022. Biz yabancıyız, çünkü katılamadık. İyi ki Fifa World Cup 2022 kupasının açılış golünü atan Ekvator Milli Takımının oyuncusu, bizim ligden ve Fenerbahçe Spor Kulübünün oyuncusu da, oradaymışız gibi sevinçlere ortak olduk.

Fenerbahçe Spor Kulübünün Futbol oyuncusu Enner Valencia, yüzümüzü güldürürken dünyanın Almanya, Portekiz gibi favori takımları elendi. Fas, ilk dörde girdi. Açılış seremonisi gibi ilginç bir Dünya Kupası izledik.

Netice de Fransa ve Arjantin finale kaldı, iki sıfır Arjantin’in önde girdiği maçın seyri bir anda değişti. Beraberlik ve sonrasında penaltılar ile kupa, Arjantin’in. Unutulmayacak, Dünya Kupası final maçlarından birisi olarak tarihte yerini alırken, altın kupayı Arjantin’in, 1985 ve 1990 yılları arasında orta sahasında görev yapmış, aynı zamanda teknik direktörlükte yapan Sergio Batista getirdi.

O yıllara dönersek Maradona her zaman favorimizdi ama benim için birde dalgalı saçlarını uçuran, sempatik gülüşü ile Fransız Milli Takımının aynı zamanda kaptanı ve orta saha oyuncusu olan Michel Platini vardı. Fransa’ya sempatim oradan geliyor. Boşuna değil IFFHS tarafından 20.yy en iyi 7.futbolcusu seçilmesi ve UEFA’nın eski başkanı oldu, biz büyürken...

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın