Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

Gazze’de katliam, Hamas Katar’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazze’de katliam, Hamas Katar’da
Abone ol

İsrail bombardımanı bütün şiddetiyle Gazze’de sürüyor. Gazze halkı kendilerini yönetsin diye inanıp oy verdiği Hamas’ın günün birinde başlarına nasıl böyle büyük bir felaket açacağını aklına getirmiş olabilir miydi? Siyasal İslam’a inanıp onu iktidara getirmenin insanlığa ne büyük acılar yaşatacağının canlı örneği  Gazze halkı. Tam anlamıyla sıkışmış durumdaki insanlar Mısır’ın sınırdaşı bu daracık koridordan çıkıp canlarını kurtarmaya çalışıyor. Ama Mısır’ın sınırındaki Refah kapısı kapalı. Ne çare? Ancak güneye doğru kaçabiliyorlar. Ama dediğim gibi güneye gitseler Refah kapısında sıkışıp kalıyorlar.

Gazze’den gelen haberlere göre nüfusa kayıtlı 50 aile bütün bireyleriyle yok olmuş. Bu sayı kim bilir nasıl katlanarak artacak? Bütün bu felaket yaşanırken Gazze halkının başına bu çorapları ören Hamas adıyla ünlü terör örgütünün liderleri Katar’da ortaya çıktı. Meğer Hamas’ın önceki ve şimdiki siyasi liderleri Halit Meşal ve İsmail Haniyye Katar’ın başkenti Doha’da karargah kurmuşlar. Kendi halklarının çektikleri acılardan sorumlu değilmişçesine bir elleri yağda bir elleri balda Doha’da gayet rahat bir yaşam sürdürdükleri belli. Size İran’ın resmi yani devlet haber ajansı İRNA’nın Pazar günü yayımladığı haberi veriyorum. Haberin başlığı “İsmail Haniyye ve Emir Abdullahiyan Katar’da Bir Araya Geldi.”

Okuyalım:

“İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Cumartesi akşamı Doha’da Hamas’ın siyasi dairesi başkanı İsmail Haniyye ve hareketin bazı liderleriyle bir araya gelerek Filistin ve Gazze’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın