CHP lideri maaş vererek köşe yazısı yazdırıldığını söylemişti!

Gazeteciler Kılıçdaroğlu’ndan açıklama bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Kılıçdaroğlu’ndan açıklama bekliyor
Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile yaptığı toplantıda gazetecileri işaret ederek “Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum” ifadelerini kullandığı belirtilmişti. Duruma tepkili olan gazeteciler, Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği kişileri açıklamalarını bekliyorlar.

Muhalif Özel

CHP’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen belediye başkanları ve Parti Meclisi (PM) toplantılarına ilişkin birçok iddia ve kulis bilgisi ortaya çıktı.

Bunlardan birisi ise Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları toplantısındaki, “Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabii ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum” şeklindeki söylemiydi.

Deneyimli birçok gazeteci Kılıçdaroğlu’ndan bu sözler için açıklama bekliyor.

Gazeteciler mesajlarını kamuoyuna açık platform Twitter üzerinden veriyorlar.

Fatih Portakal

Ünlü haber sunucusu Fatih Portakal paylaşımında Kılıçdaroğlu’nun ifadesine de yer vererek büyük harflerle ‘açıklayın’ yazdı. Böyle bir şeyi yapacak kişileri ise ‘yüzsüzler’ olarak tanımladı: 

“Kıliçdaroğlu; Ben kimin, nereden, ne kadar maaş aldığını biliyorum.

A-ÇIK-LA-YIN

Yüzsüzleri toplum bilsin.”

Sonrasında da Kılıçdaroğlu’nun seçmene bazı konularda hesap vermesi gerektiğini söyledi ve sıraladı:

“-gizli protokol yap hesap verme

-git bir kanalla anlaş hesap verme

-partinde insanları zan altında bırak hesap verme

-seçimi kaybet hesap verme

Sonuç:

Pişkinliğin bu kadarına da PES!

Ve istifa edin.”

 

Aytunç Erkin

Gazeteci Aytunç Erkin geçen cumartesi günü aynı soruyu yine sorduğunu belirterek, “Hala yanıt yok! Kılıçdaroğlu, gazetecilerin maaş alarak haber yaptığını söyledi. Kim bunlar? CHP lideri açıklama yapmalı ve kimseyi zan altında bırakmamalı!” dedi.

İsmail Saymaz

Bir diğer tanınmış isim İsmail Saymaz, CHP liderini bu isimleri açıklamaya davet etti ve; “CHP’den, CHP’li belediyelerden, ‘Beşli Çete’den para alıp yazanlar kimmiş, öğrenelim.” İfadelerini kullandı.

 

Fatih Altaylı

Fatih Altaylı ise sorusunu Twitter’dan değil köşe yazısından yöneltti. 

Altaylı, “Kemal Bey, ne yazık ki artık siyasetin değil, psikiyatrinin ve psikolojinin ilgi alanı içindedir. Yaptıkları eğer büyük bir ihanetin eseri değilse, adını vermek istemeyeceğim çok ciddi bir rahatsızlığın sonucudur.” İfadelerine yer verdi ve sorusunu şöyle sordu:

“Bu arada hepimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalıştıkları kurumlar dışında yerlerden, 5 müteahhitten para ya da reklam alarak sözde muhalifmiş gibi görünüp aslında iktidara çalışan gazetecilerin listesini açıklamasını bekliyoruz. İnşallah bu listeyi yayınlar da bu şerefsiz kişi ya da kurumlar kimmiş öğreniriz. Herhalde elinde açık bilgi belge olmadan böylesine bir iddiayı ortaya atmamıştır, değil mi!"

Yukarıda belirttiğimiz gazeteciler ve haricinde daha birçok gazeteci Kılıçdaroğlu’ndan konuyla ilgili bir açıklama ve sözleri aydınlatmasını bekliyor. Şu ana dek kendisi tarafından bir açıklamada bulunulmadı.

Kısa süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geceliği 316 bin lira olan otelde kalıp kalmadığı da merak konusu olmuştu. İnternette gerçek olmadığına dair bilgiler paylaşılsa da, Kılıçdaroğlu tarafından bu konuyla ilgili de net bir açıklama gelmemişti.


Yorum Yazın