Fransa'da toplu taşıma saat 21.00'den itibaren yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa'da toplu taşıma saat 21.00'den itibaren yasaklandı
Abone ol
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülke genelindeki protestolar nedeniyle valilere saat 21.00'den sonra toplu taşımayı durdurmaları yönünde emir verdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polisin bir genci vurmasıyla başlayan eylemlerin ardından, valiliklere ülke genelinde saat 21.00'den sonra otobüs ve tramvay seferlerini iptal etme talimatı verdi.

Nanterre kentinde 27 Haziran'da, 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücünün, dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından ülkenin farklı kentlerinde eylemler sürdü.

Anadolu Ajansı'nın Fransız basınından aktardığı habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, valilere ülke genelinde otobüs ve tramvay seferlerini yerel saatle 21.00'dan itibaren iptal etme talimatı verdi.

Öte yandan, Paris'in içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde daha önce 1 günlüğüne askıya alınan tramvay ve otobüs seferleri yeni bir emre kadar her akşam saat 21.00 itibarıyla kaldırıldı.

Lyon kentinde de saat 20.00 itibarıyla tramvay ve otobüs seferleri iptal edilirken, Marsilya'da saat 19.00 itibarıyla tüm toplu taşıma seferleri durdurulacak.

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve sürücüsü "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Çok sayıda araç ve devlet binası ateşe verilmişti.


Yorum Yazın