Fransa hükümetinden üretim fazlası şarabı imha etmek için üreticilere dev destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa hükümetinden üretim fazlası şarabı imha etmek için üreticilere dev destek
Abone ol
Fransa hükümeti tarafından şaraba olan talebin düşmesinden olumsuz etkilenen üreticileri desteklemek ve üretim fazlası şarabı imha etmek için 200 milyon euro destek verilecek.

Fransa hükümetinin üretim fazlası şarabı imha etmek ve üreticileri desteklemek için 200 milyon euroluk bir bütçe ayırmaya hazırlandığı açıklandı. Söz konusu karar, şaraba olan talebin azalmasıyla da birlikte üreticilerin bir dizi sorun yaşadığı bir dönemde alındı.

BBC'nin haberine göre, fazla üretimin ve hayat pahalılığı krizinin de olumsuz etkileri sektöre yansırken, söz konusu 200 milyon euroluk bütçenin büyük bir kısmı stok fazlasını satın almak için kullanılacak. Fazla üretimi azaltmak için de şarap üreticilerinin zeytin gibi diğer ürünlere yönelmesini sağlamak üzere bu kişilere mali destek verilecek.

TÜKETİM AZALDI, ÜRETİM ARTTI

Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau, hükümetin 'düşen fiyatları durdurmayı' ve 'böylelikle şarap üreticilerinin yeniden gelir kaynakları bulabilmesini sağlamayı' amaçladığını söyledi. Fesneau, şarap endüstrisinin 'geleceğe bakmak, tüketici değişimlerini düşünmek ve uyum sağlamak' durumunda olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin (AB) sağladığı 160 milyon euroluk desteğin hükümetin katkısıyla 200 milyon euro seviyesine çıktığı bilgisi de paylaşılırken, Avrupa Komisyonu'nun verileri, bu yılın ilk altı ayında şarap tüketiminin İtalya'da yüzde 7, İspanya'da yüzde 10, Fransa'da yüzde 15, Almanya'da yüzde 22 ve Portekiz'de yüzde 34 azaldığını ortaya koydu. AB çapında şarap üretimi ise aynı dönemde yüzde 4 arttı


Yorum Yazın