Kulis:

EYT'liyi bu sefer de işveren yaşa takıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYT'liyi bu sefer de işveren yaşa takıyor
Abone ol
1 buçuk milyon EYT'li emekli olmayı heyecanla beklerken kulislerden gelen yaş sınırı haberleriyle endişeye kapıldı.

Muhalif Özel / Ankara

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in de "Bu haberler yanlıştır" şeklinde bir açıklama yapmaması endişeleri daha da artırdı.  

 

Ak Parti kulislerinden ise hala endişeyi destekleyen bilgiler gelmeye devam ediyor. Ak Parti kaynakları EYT için bir yaş sınırı üzerinde çalışıldığını doğrularken bunun asıl sebebinin işverenlerin baskısı olduğunu ifade ediyorlar.  

 

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre işverenlerin hükümet üzerinde ciddi bir baskısı bulunuyor, bunun da en önemli sebebi kıdem tazminatları. Topluca kıdem tazminatı ödemek zorunda kalmanın ekonomik dengelerini bozacağını iddia eden işverenler özellikle Maliye ve Çalışma Bakanlarına baskı yapıyor.  

 

İkinci itiraz sebepleri ise 40 yaş üstü kalifiye elemanlarını kaybedecekleri endişeleri, bu kişileri yeniden işe almaları mümkün olsa da bunun da iş barışına olumsuz etkisi olacağını iddia ediyorlar.  

 

Aynı kaynaklar pirim, ödemeleri, emekli ve çalışan arasındaki zam oranları farkları hesaplandığında EYT'nin herhangi bir yük getirmediğinin hesaplandığını o yüzden de bütçeye şimdilik bir EYT bölümü eklenmediğini iddia ediyorlar. Ancak kulislerde bunun asıl sebebinin sayının henüz tam belli olmaması olduğu ve daha sonra Bir ek bütçe ile çözülmesinin hedeflendiği konuşuluyor.  

 

Yani görünen o ki EYT’liler yine yaşa takılacak.  

 


Yorum Yazın