Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ismi okula verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ismi okula verildi
Abone ol
Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ismi Gaziantep'te yapılan ortaokula verildi. Mehmet Şimşek, isminin yaşatılacak olmasından dolayı çok duygulandığını, dünyada yaşanan zorlu sürecin eğitimde fırsat eşitliği ve adil gelir dağılımı ile çözülebileceğini söyledi.

Gaziantep milletvekilliği yapan AK Parti hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı ile Maliye ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek’in ismi Gaziantep'te yapımı tamamlanan 24 derslikli ortaokula verildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mehmet Şimşek’in Türkiye ve Gaziantep için çok önemli yatırımlar yaptığını ve isminin okulda yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

"Bu memleketin yetiştirdiği en değerli isimlerden biri"

Türkiye yüz yılını inşa etmek için çalıştıklarını ve bu kapsamda Gaziantep’te de en büyük bütçenin eğitime ayrıldığını belirten Şahin, "Mehmet Şimşek bu memleketin yetiştirdiği en değerli isimlerden birisi. Kasa en güvenilir insana teslim edilir. Bu memleketin kasası Mehmet Şimşek’e teslim edilmiş. Güvenilir insan olmak çok özel bir şey. Makam bittikten sonraki durum daha özel. Bu okul, yeni Mehmet Şimşekler yetiştirmek için açıldı" dedi.

Mehmet Şimşek ise isminin yaşatılacak olmasından dolayı çok duygulandığını söyledi. 


Yorum Yazın