Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan oldu
Abone ol
Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan Türkiye Özel Temsilcisi olarak atandı.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci atandığı bildirildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olacak." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşuoğlu, Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirileceğini açıklamıştı. (AA)

Rubinyan, Ermenice, Rusça, İngilizce, Lehçe ve orta derecede Türkçe biliyor. 2010 yılında Yerevan Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. 2010-2012 arasında yılında UCL'de (University College of London) yüksek lisansını tamamladı.  Kadife Devrim sonrasında 2018-2019 arasında Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2021'den bu yana  Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. (Agos)

 


Yorum Yazın