CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı

Erhan Güzel: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erhan Güzel: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edeceğiz
Abone ol
Muhalif okuyucularına yakından tanıtmak istediğimiz CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, “Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edeceğiz. Tüm yapıların hızlı tarama ile tespiti yapılarak başta İBB'nin tespit ettiği yapılar olmak üzere tüm riskli yapıların hızlıca dönüşüm kapsamına alınmasını sağlayacağız.” dedi.

Muhalif’le yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarını yakından tanıyoruz:

 

1.Semtinizin en büyük sorunu nedir?

E.G: En temel sorunlarımız; Sağlık, Kentsel Dönüşüm ve Eğitim alanlarında görülmektedir.

Çatalca; İstanbul’un en büyük ilçesidir. 55 km uzaktan hastaneye muayene olmaya gelen hemşerilerimiz ekipman eksikliğinden dolayı herhangi bir teşhis koyulmadan başka ilçelerdeki hastanelere yönlendirilmektedir.

Ülkemizde deprem gerçeği olmasına rağmen Çatalca kentsel dönüşümde çok geride kalan bir ilçe oldu.

Eğitim konusunda ise köy okulları kapalı. Okul yapıları oldukça eksik ve bakıma ihtiyacı var. 80.000 nüfus olmasına rağmen kreş, çocuk aktivite alanları yok denecek kadar az.

Bu 3 alanda seferberlik ilan ederek çözüm önerilerimizi hayata geçireceğiz.

Bunların dışında;

İlçemiz deki plansız kentleşmeden kaynaklı imar sorunu, trafik sorunu, ulaşım sorunu gibi sorunlar mevcuttur.

Çatalca’da yeşil alanların fazla olmasından dolayı sokak hayvanları problemi büyük bir sorun haline geldi. Gençlerin vakit geçireceği sosyal alanlar, sinema ve tiyatro kültürünü kazanabilecekleri alanlar bulunmuyor.

“Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edeceğiz. Tüm yapıların hızlı tarama ile tespiti yapılarak başta İBB'nin tespit ettiği yapılar olmak üzere tüm riskli yapıların hızlıca dönüşüm kapsamına alınmasını sağlayacağız.”

2. İstanbul’da neredeyse tüm ilçelerin ortak sorunu olan ‘kentsel dönüşüm ve deprem’ konularındaki projeleriniz neler olacak?

E.G: Kentsel dönüşüm seferberliği ilan edeceğiz. Tüm yapıların hızlı tarama ile tespiti yapılarak başta İBB' nin tespit ettiği yapılar olmak üzere tüm riskli yapıların hızlıca dönüşüm kapsamına alınmasını sağlayacağız.

Riskli Yapıların tespiti sürecinden başlayıp, yapıların yenilenerek vatandaşlara teslim edilmesi sürecine kadar her bir yapı ile ayrı ayrı ilgilenerek vatandaşların sorunsuz bir şekilde deprem dirençli konutlara kavuşmasını sağlayacağız.

Tüm riskli yapıların yıkımlarını belediyemiz bünyesinde yaparak daire sahiplerini yıkım masraflarından kurtaracak, hızlıca kentsel dönüşümü başlatacağız.

3.Yönetime geldiğinizden itibaren 1 ay, 1 yıl ve 4 yıllık süre sonunda yani kısa, orta ve uzun vadede ilçenizde gözle görülür ne gibi değişiklikler olacak?

E.G: Kısa Vadede Sağlık sorunlarının çözümü için; hastanenin eksiklerini tamamlayacağız, uzak köylere gezici sağlık hizmeti göndereceğiz. Evde sağlık hizmetleri ile Çatalca’mızın ihtiyaç sahibi hanelerini sağlık hizmetleri ile ücretsiz bir şekilde buluşturacağız. Emekli Sosyal Tesisi başta olmak üzere birçok sosyal tesis içerisinde vereceğimiz sağlık hizmetleri ile hemşerilerimizin sağlıklarını kontrol edeceğiz.

 

“Çatalca’ya modern kreşler ve çocuk etkinlik merkezleri yaparak yavrularımızın üst düzey eğitim imkânları almaları için hizmete açacağız. Çatalca’nın merkezinde ebeveynlerin gerekli işleri ile ilgilendikleri süreçlerde, çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri Çocuk Oyun ve Aktivite Alanlarını hayata geçireceğiz.”

TÜM MAHALLELERDEKİ ÇOCUKLAR EŞİT ŞARTLARDA OLACAK

Eğitim Seferberliği ile okulların ıslak alanlarını yenileyeceğiz. Çatalca’ya modern kreşler ve çocuk etkinlik merkezleri yaparak yavrularımızın üst düzey eğitim imkânları almaları için hizmete açacağız.

Çatalca’nın merkezinde ebeveynlerin gerekli işleri ile ilgilendikleri süreçlerde, çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri Çocuk Oyun ve Aktivite Alanlarını hayata geçireceğiz.

Uzman eğitimciler eşliğinde yavrularımızın keyifli vakit geçirebileceği, yaratıcı sanat çalışmalarından, eğlenceli bilim deneylerine, fiziksel aktivitelerden zekâ oyunlarına kadar birçok farklı etkinliğe katılma fırsatı sağlayacağız.

Hem aileler hem de çocuklar için tatil ve iş günleri çok daha keyifli ve verimli hale gelecek.

Belediyemiz bünyesinde Okul ve Aile Sosyal İşler Birimi kurulacak ve oluşturulacak platform üzerinden hayata geçirilecektir.

Eğitim süreçlerinin daha verimli, etkili ve katılımcı hale getirmek amacıyla "Okul ve Aile Birliği Platformu" Çatalca'daki tüm okul aile birlikleri ve okul çağında çocuklu olan ebeveynler için kapsamlı bir çözüm merkezi olarak tasarlandı. 

Çatalca’mız için Üreten Kent, Planlı kent, Yöneten Kent ve Güzel bir kent Çatalca vizyonlarımızın ışığında 78 proje hazırladık. 

4.Yeryüzünde aday olduğunuz semti benzettiğiniz & benzemesini arzu ettiğiniz yer neresidir? 

E.G: Tarihiyle, doğasıyla güzel bir kent olan Çatalca; doğup büyüdüğüm bir semt.  Benim ailem. 

Yıllardır kaderine terk edilen Kaleiçi kentsel sit alanının restorasyon çalışmalarını hızla hayata geçireceğiz. 

Amacımız, bu alanı tarihi dokusuna uygun, modern şehircilik ilkelerini esas alan restorasyon projeleri ve uygulamalarını yaparak yeniden güvenli kullanıma uygun hale getirmek olacak.

Bu çalışmalar ile birlikte bölgenin Beypazarı, Safranbolu gibi turistik bir mahalle haline gelmesini sağlayacağız.

 

Biraz da sizi daha yakından tanıyalım…

 

5.Belediye Başkanı olmanız durumunda sivil hayatınızdan neleri özleyeceksiniz?

E.G: Sivil hayatımda da belediye başkanı gibi halkın içerisindeydim. Bütün zamanımı; mahalleleri ziyaret edip, hemşerilerimin derdine çare olmak ile geçiriyordum. Belediye başkanı olduktan sonra da sivil hayatımda bir değişim yaşamayacağım. Vatandaşa dokunmak benim yaşam tarzım. Güçlü ve liyakatli ekiplerimiz ile çalmadık kapı bırakmayacağız.

6. Evcil Hayvanınız var mı? Aranızdaki ilişkiden bahseder misiniz?

E.G: Evcil hayvanları severim. Köyde yaşadığım için bahçemizde her zaman köpeğimiz kedimiz olmuştur. Sokak hayvanları için barınma ve iyileştirme merkezi kurma projemiz var. Bu proje ile hayvan dostlarımıza sağlıklı bir yaşam ve sıcak bir yuva sunacağız.

7.Hobi ya da düzenli olarak yaptığınız, ilgi duyduğunuz spor & sanat vs. nedir? Ne zamandır yapıyorsunuz?

E.G: Düzenli olarak spor yapamıyorum. 

Fenerbahçe Kongre Üyesiyim.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından seçilerek Çatalca İlçe Temsilcisi olarak görev yapıyorum


Yorum Yazın