Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Yapılan açıklamaya göre; görüşmede Türkiye ve İsrail'in ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenlik ve istikrarı bakımından önem taşıdığını belirtti ve ikili ilişkilerde karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiğinde "görüş ayrılıklarının" asgari bir seviyeye inebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda görüşmede Filistin-İsrail arasındaki barış sürecinin başlatılmasının önemini vurguladı.

İsrail Başbakanı ile Dışişleri Bakanı, serbest bırakılan İsrailli çift için Erdoğan'a teşekkür etti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Türkiye'de tutuklanan İsrailli çiftin serbest bırakılması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de suç unsuru olabilecek şüpheli davranışları sebebiyle tutuklanan Mordi ve Natali Oknin isimli İsrailli çift serbest bırakıldıktan sonra ülkelerine döndü.

Açıklamada, İsrail Başbakanı Bennett ile Dışişleri Bakanı Lapid'in, "Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetine iş birliği için teşekkür ediyor ve çiftin evlerine dönmesini dört gözle bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı, ayrıca bu “zor zamanda sabır gösterdikleri ve Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyonu için Oknin ailesine ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a çabalarından dolayı” teşekkürlerini iletti.

 


Yorum Yazın