ABD Başkanı Biden'dan İsrail-Filistin gerilimine yönelik telefon diplomasisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Başkanı Biden'dan İsrail-Filistin gerilimine yönelik telefon diplomasisi
Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Abbas ve Biden'in ilk kez görüştükleri belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

İLK KEZ GÖRÜŞTÜLER

ABD Başkanı Joe Biden ve Filistin lideri Mahmud Abbas ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsrail'in saldırılarının ardından gerçekleşen görüşme Biden'ın başkanlık görevine geldiği tarihten itibaren iki lider arasındaki ilk görüşme oldu.

Filistin yönetimi tarafından paylaşılan bilgiye göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ABD Başkanı Joe Biden ilk görüşmelerini yaptı.

Abbas'ın sözcüsü, Mahmud Abbas'ın ABD Başkanı Joe Biden'dan önemli bir telefon aldığını söyledi. Söz konusu görüşme Biden'ın ocak ayında göreve gelmesinden bu yana iki lider arasındaki gerçekleşen ilk görüşme.

Görüşme, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarından hemen sonra yaşandı. Joe Biden, sakinleşmeye yardımcı olmak için cuma günü bölgeye bir elçi göndermişti.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞME

ABD Başkanı Joe Biden ve ​İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a "sarsılmaz desteği" için teşekkür ederek, İsrail'in sivillere zarar vermekten kaçındığını ve savaş uçaklarının bombalamadan önce binaların tahliye edilmesi için süre tanıdığını söyledi.


Yorum Yazın