Engin Altay ve Bülent Tezcan eleştiriler için neler söylediler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engin Altay ve Bülent Tezcan eleştiriler için neler söylediler?
Abone ol
Sosyal medyaya düşen online toplantı görüntüleri için CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay "Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arayış var ve bu da arama konferansı" şeklinde görüş bildirirken; CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Toplantı yapıldı. Bu toplantı gizli saklı bir şey değil. Konuşmayan, tartışmayan bir parti yaratmak CHP'ye yapılan en büyük kötülüktür." dedi.

CHP'de değişim tartışmaları sürerken, dün gece internete dikkat çeken bir video sızdırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen online toplantının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Parti Meclisi Üyesi Tekin Bingöl, CHP Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Aydın Milletvekili ve Bülent Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda parti kurmayının katıldığı toplantıda kurultay süreci konuşuldu.

Toplantıda yer alan iki isim Sözcü'ye durumu değerlendirdiler.

Toplantıya katılan Engin Altay:

“Arayışlar devam edecek. Partinin hali ortada, il başkanlarının görevden alınması, delege seçimlerinin başladığı bir süreçte görevden almalar var. Biz bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız kardeşim.

“Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arayış var ve bu da arama konferansı. Arama konferansını ihanet toplantılarına çevirmek istiyor birileri. Herkesin bu partiye borcu var. Bunu ihanet diye sunmak çok ayıp.

DAHA ÖNCE DE KONUŞTUK

“Bu süreci konuşmak mı ihanet? Gizli yapılan toplantı değil ki. Yüz yüze görüşen insanlar zoom toplantısında bir araya geldi. Basına da yansımıştı daha önceki görüşmelerimiz. Bundan daha doğal ne olabilir?

“Partideki gidişatı, gelişmeleri konuştuk. İlk kez zoom toplantısı oldu. Ama daha önce görüştük zaten.”

PARALEL MYK TOPLANTISI DEĞİL

Bülent Tezcan ise sızdırmayı toplantıya katılanların yapmadığını düşünüyor. “Genel Merkez bunu paralel toplantılar olarak görüyor. Paralel MYK tanımlaması konuşuluyor” hatırlatması üzerine Tezcan konuyla ilgili şunları söyledi:

“ Bu sızdırmayı, ‘ihanet' diyerek toplantıdan rahatsız olan birilerinin yaptığını düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarına baktığımızda da trol hesaplar olduğunu görüyoruz. Ki bu hesaplar üzerinden yaygınlaşma olduğunu anlıyoruz. Hiçbir şey gizli kalmaz, bunun arkasında kimlerin hangi organizasyonla bir ihanet girişimi gibi göstermeye çalıştıkları çok kısa zamanda ortaya çıkar.

Toplantı yapıldı! Bu toplantı gizli saklı bir şey değil. Zaman zaman kamuoyuyla paylaşılmayan toplantılar yapılır. Bu toplantıları bir ihanet gibi göstermek şu açıdan kötü: Konuşmayan, tartışmayan bir parti yaratmak CHP'ye yapılan en büyük kötülüktür.

Değişim tartışması yapmak ne zamandan bu yana paralel oldu. Bu şekilde değerlendirdiğiniz zaman konuşma özgürlüğünü elden alırsınız. Türkiye'nin geleceği konusunda konuşuyoruz ve konuşacağız.

En önemlisi şu: Kimse bu toplantılarda kariyer revize etmiyor. Kendi geleceğimiz için bir çalışma değil bunlar. Partinin mahrem konularını değil ülkenin geleceğiyle ilgili siyaseti konuşuyoruz. Şu da bilinsin: Bu toplantı olağanüstü kurultay için yapılmış bir toplantı değildi. Arayış, arama toplantısıydı.”


Yorum Yazın