"Cemaat yurtlarında yaşananlar sınırları zorlayan bir hal aldı"

Engin Altay, TBMM'de Enes Kara için konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Elazığ'da bir cemaat yurdunda kalan Enes Kara'nın canına kıymasına ilişkin Meclis'te konuştu.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son verdi. Kara, canına kıymadan önce bir video çekerek söz konusu yurtta aile baskısı ile kaldığını anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Enes Kara'nın canına kıyması ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Engin Özkoç, Kara'nın "huzursuz" olduğu bir yurtta kalmak zorunda olduğu için canına kıydığını söyledi.

Özkoç, peşinen kimseyi suçlamadığını fakat Türkiye'de özel yurtlar ve cemaat yurtlarında yaşananların artık sınırları zorlayan bir hal aldığını söyledi. Özkoç, yangın, tecavüz, taciz, intihar ve cinayeti bu yurtlarda görüldüğünü ve artık görülmeyen bir şey kalmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Özkoç, devletin bu durumlara göz yummaması gerektiğini ifade etti. Tıp öğrencisi Kara'nın yurtta istem dışı kaldığını ve orada ayrıca "bir müfredatın" zorla tatbik edilmeye çalışıldığını söyleyerek bunu kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Kara'nın babası konuştu

TELE1'den Fırat Yeşilçınar'a Enes Kara'nın babası Mehmet Kara konuştu. Baba Kara, cemaat yurdu hakkında bir şikayeti olmadığını  belirterek şu ifadeleri kullandı:

Sürekli telefonla oynuyordu. İçine kapanık birisiydi. Fazla konuşmazdı. Çevresiyle falan da konuşmazdı. Videosunu izledim. Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim.  Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık. 


Yorum Yazın