Ekrem İmamoğlu: Bükemedikleri eli öpmeyi öğrenecekler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem İmamoğlu: Bükemedikleri eli öpmeyi öğrenecekler!
Abone ol
Ekrem İmamoğlı, Özgür Özel ile Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Açılışı'nda iktidarı hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Açılışı'nda açıklamalarda bulundu. Törende ilk konuşmayı yapan İmamoğlu, iktidarı ve AKP'li rakibi Murat Kurum'u eleştirdi. Kurum'un 8km'yi 8 adımla göstermeye çalıştığını hatırlatan İmamoğlu, kalabalığa seslenerek, "Onlara hadlerini, milletin oylarını bildirin istiyoruz. Milletin elini bükemeyeceklerini anlasınlar. Bükemeyecekleri eli öpmeyi öğrenecekler" dedi.

İmamoğlu'ndan Kurum'a: Çocukları bile güldürür

"Metroyu milletimin hizmetine açmaktan arkadaşlarımla birlikte büyük gurur duyuyoruz. Ben ne dedim hatırlayın 2019'da ne dedim bunlarda o zaman "çaldılar "dediler. Hani o yalana aldananlar inandı. Ama milletin çoğu inanmadı. " diyen İmamoğlu, Murat Kurum'un 8km'yi 8 adımda göstermeye çalıştığı anları hatırlayarak, "Çocukları bile güldürecek şekilde 8 adım atıp, 8 km'yi işte bu kadar metro yapıldı diye anlatmaya çalışıyorlar. " ifadelerini kullandı

“16 yılda tahsis edilen parayı, bizden 10 ayda aldılar”

Eskiden Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı metroların parasını belediyelerden 16,17 yılda tahsis ettiğini söyleyen İmamoğlu, Sahiba Gökçen hattı ve Kayaşehir- Başakşehir metro hattının parasının kendilerinden 10 ayda tahsis edildiğini belirterek, " 5 buçuk milyar lirayı geçmişte 16 yılda aldıkları parayı 10 ayda tahsis ettiler. Hani bizde bir laf vardır. Parayı veren düdüğü çalar.  E o zaman onu da biz yaptık parasını biz verdik." şeklinde konuştu.

İktidara: Bükemedikleri eli öpmeyi öğrenecekler

Konuşmasının sonunda, kalabalığa seslenen İmamoğlu, seçim mesajını da verdi. "Onlara hadlerini, milletin oylarını bildirin istiyoruz. " diyen İmamoğlu, " Öyle bir güçle bildirin ki, bir daha 2019'da yaptıklarını aklından bile geçiremesinler. Milletin elini bükemeyeceklerini anlasınlar. Bükemeyecekleri eli öpmeyi öğrenecekler"

İmamoğlu'ndan sonra konuşan Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Konuşmasına, İBB'nin  beş yılda gerçekleştirdiği icraatlara değinerek başlayan Özel, bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi.  Özel, "İstanbul'da yeni bir hikayemiz var. Adaylarımız hizmet etmeye, çalışmaya geliyor" ifadesini kullandı.

“Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın alıyorlar”

Emekli aylıkları ile ilgili çağrısını yineleyen Özel, "Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın alınıyor" diye konuştu. İktidar politikalarını eleştiren Özel, "Emekli, herkese para bulup emekliye para bulamayan Recep Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta sesini duyuracak" dedi.

“Atanamayan öğretmen yok, mülakatla elenen öğretmen var”

Bugün öğretmen okullarının kuruluşunun üzerinden 180 yıl geçtiğini anımsatan Özel, "Bir öğretmen çocuğu olarak, buradan öğretmenleri selamlıyorum; emekli öğretmenlerin ellerinden öpüyorum. Göreve atanmamış öğretmenlere diyoruz ki; bunlar size sahip çıkmayacaklar. Size atanamayan öğretmen diyorlar. Öğretmenin ne günahı var da, atanamamış. Atanmayan öğretmen yok, Erdoğan'ın sahip çıkmadığı, mülakatla elediği, ayrımcılık yaptığı öğretmen var" diye konuştu.

Törenin sonunda Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının 15 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.


Yorum Yazın