Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı
Abone ol
Gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar canlı yayında çok tüketen toplumların aptallaştığını söylemiş, "Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor." ifadesini kullanmıştı.

Katıldığı canlı yayında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” sözlerinin ardından Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar dün akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Habertürk’te HT360 programında Cihan Kolivar’ın beklenmedik açıklamaları üzerine sunucu Afşin Yurdakul şaşkınlığını gizleyememişti. Kolivar, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” deyince Yurdakul önce gülümsemiş daha sonra programı toparlamaya çalışmıştı.

Yurdakul’un itirazı etmesi üzerine Kolivar, söylediklerinin bilimsel veriler olduğunu söyleyerek İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerdeki ekmek tüketiminin az olduğunu ve temel gıda maddesi olarak ekmeğin kabul görmediğini söyledi.

Yurdakul ise, “Herkes masasına ekmek koyuyor. Allah aşkına ne alakası var.” sözleriyle karşılık verdi.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Burada nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından sorgusu yapılan Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmesinin ardından tutuklandı.


Yorum Yazın