e-Devlet şifre değiştirme nasıl yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
e-Devlet şifre değiştirme nasıl yapılır?
Abone ol
e-Devlet şifre değiştirme nasıl yapılır? "e-Devlet şifremi unuttum" diyenler için detaylı bir parola yenileme rehberi hazırladık.

“e-Devlet şifre değiştirme” konusu kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. 6 binden fazla hizmeti bünyesinde barındıran e-Devlet Kapısı’nda şifrenizi yenileyebilmeniz için, hesabınızda doğrulanmış bir cep telefonu numarası kayıtlı olmak zorunda.

Eğer bu gereksinimi karşılıyorsanız T.C. Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı (yeni kimlik), Mavi Kart veya Geçici Kimlik Belgesi ile e-Devlet şifre yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sistem sizden seçtiğiniz kimlik tipinin üstünde yazan bilgileri de isteyeceği için kimliği yanınızda bulundurmanızda fayda var.

e-Devlet şifre değiştirme
Eğer e-Devlet hesabınızda önceden tanımladığınız bir telefon numarası bulunmuyorsa, şifre yenileme yapamazsınız. Bu durumda bulunduğunuz yerdeki PTT şubesine kimliğinizle birlikte başvurup yeni bir parola almanız gerekiyor. Hesabınızda telefon numarası kayıtlıysa e-Devlet parola değiştirme adımlarına geçelim.

Öncelikle www.turkiye.gov.tr linkine tıklayın ve açılan sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş yap” butonuna basın.
Sayfanın alt kısmındaki “Şifremi unuttum” butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan sayfadaki “Şifremi Hatırlamıyorum” seçeneğine tıklayın ve Devam Et’e tıklayın.

Bu ekranda “Şifremi Hatırlamıyorum” seçeneğini seçin.

Ardından e-Devlet Kapısı sizden bazı bilgiler isteyecek. Bu alanları şöyle doldurun:
Kimlik Tipi: Şifrenizi değiştirme aşamasında kullanacağınız kimliği seçin.
T.C. Kimlik No: Kimliğinizdeki T.C. kimlik numarasını yazın.
Yakınınıza ait T.C. Kimlik No: Birinci derece yakınlarınızdan birine (anne, baba, eş, çocuk) veya kardeşinize ait T.C. kimlik numarasını yazın.

Kullandığınız kimlik tipini seçin. Ardından soruları cevaplayın.


Not: Seçtiğiniz kimlik tipine göre farklı bilgiler de istenebilir. Bu bilgileri kimliğinizin üstünde bulabilirsiniz. Güvenlik kodu kısmına resimde gördüğünüz harf ve rakamları da yazdıktan sonra Devam Et’e tıklayın.

Aşağıdaki sayfaya geldiğinizde istenen alanlara anne adı, baba adı, kayıt no gibi gibi ek bilgileri girin.

Kimliğinizde yazan bilgileri girin.


Buraya kadar her şey sorunsuz gittiyse nüfus bilgileriniz başarıyla doğrulandı demektir. Şimdi karşınıza gelen ekrana e-Devlet hesabınızda kayıtlı telefon numaranızı ve e-posta adresinizi yazın. Telefonunuza SMS olarak gelen doğrulama kodunu da istenen yere girin ve devam edin.

Telefon numaranızı ve e-posta adresinizi yazın.


Son aşamada yeni e-Devlet şifrenizi girmek kalıyor. İstediğiniz şifreyi yazdıktan sonra kaydetmeyi de unutmayın.
e-Devlet şifre değiştirme işlemleri tamamlanmıştır. Artık yeni şifrenizle hesabınızda oturum açabilirsiniz.

 


Yorum Yazın