Dünyanın en çok görülmesi gereken 10 bilinmeyen yeri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en çok görülmesi gereken 10 bilinmeyen yeri
Abone ol
İnsanoğlunun “Bilinmeyeni bilme ve keşfetme isteği” dünya üzerindeki en etkileyici mekanları hayatta bir kez bile olsa görme isteğini beraberinde getiriyor. Hayatta bir kez yaşanacak maceralara ilham vermenin tam zamanı diye düşündüğümüz bu süreçte dünyanın en çok görülmesi gereken 10 bilinmeyen yerine haberimizde yer verdik...

Dünyanın ünlü turistik yerlerinin aksine, gizli kalıp güzelliğini koruyan o 10 yer…

1-) Les Jardins suspendus de Marqueyssac - Dordogne, Güney Batı Fransa

Dordogne ve La Roque Gageac ve Marqueyssac arasındaki bahçede bir geziye çıkın. Temmuzdan Ağustos sonuna bahçeler her perşembe akşamı açık ve mumlar yakılıyor. 2000 üzerinde mum ve yüzlerce diğer ışık kaynakları ile aydınlatılıyor.

2-) Machu Picchu, Cusco, Peru

Machu Picchu, bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir. 7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. And Dağları'nın bir dağının zirvesinde, 2.430 m yükseklikte, Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olup Peru'nun Cusco şehrine 88 km mesafededir.

3-) Chefchaouen or Chaouen, Kuzeybatı Fas

Şafşavan (Chefchaouen) diğer bir adıyla Mavi Şehir olarak bilinen, iki dağ arasına kurulmuş adeta bir mavi büyü. Daracık sokakları, kaldırımları, merdivenleri, evleri, saksıları kısacası burada her yer masmavi. O kadar mavi ki, mavilik başınızı döndürüyor ve yürürken bazen kendinizi bir akvaryumun içinde gibi hissediyorsunuz.

4-) Wisteria Tüneli, Kitakyushu, Japonya

Japonya Kawachi Fuji Bahçeleri’nde bulunan Wisteria Tüneli, dünyanın en renkli köşelerinden biri. 20’den farklı renge sahip çiçek türünün bulunduğu tünel, mor ve beyaz renk ağırlığıyla ziyaretçilerini etkisi altına alıyor. Binlerce ziyaretçinin geldiği bahçenin en ilgi gören köşesi olan tünelde çiçek kokusu baş döndürüyor.

5-) Pirinç Tarlaları, Yunnan, Çin

Çin’in Yunnan şehrinde, Ailao Dağı eteklerinde bulunan pirinç tarlaları, teraslı yapıları ve farklı renkteki görüntüleriyle oldukça ilginç bir yapıda. Özellikle kuş bakışı açıdan insanı etkilemeyi başaran bölgenin 2 bin 500 yıllık bir geçmişi var. UNESCO Listesi’ndeki tepeyi görmek isteyen binlerce kişi her yıl bu şehre geliyor.

6-) Kum tepeleri, Huacachina, Peru

Peru‘nun güneybatısında bir çöl ve çölün ortasındaki doğal gölün etrafında kurulan Huacachina Köyü, muhteşem bir çöl deneyimi sunuyor. Birçok efsane ve hikayeye konu olan kum tepelerinde ATV ile safari, jeep eşliğinde tur gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Kum tepelerinin görselliği insanı kendine hayran bırakıyor.

7-) Kristal Mağara, Skaftafell, İzlanda

İzlanda‘nın Skaftafell Milli Parkı’nda yer alan Kristal Mağara (Crystal Cave), binlerce yıllık buz oluşumlarının güneş ışığıyla birlikte renkten renge girdiği uçsuz bucaksız derinlikte yapı. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği mağarada, gerçeklik duygusundan uzaklaşmak mümkün.

8-) Blue Lagoon, İzlanda

İzlanda‘nın doğa harikalarından Blue Lagoon, buzlar ülkesinin altının ne kadar sıcak olduğunun bir kanıtı. Jeotermal kaynağın yer yüzüyle buluştuğu noktada bulunan Blue Lagoon, üzeri tüten kaynar suları ve buz gibi havasıyla, insanı şaşırtıyor. Cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen suyun sıcaklığı ortalama 35-39 derece arasında.

9-) Antilop Kanyonu, Arizona- ABD

Antilop Kanyonu, ABD'nin güneybatısındaki en çok ziyaret edilen ve en çok resmi çekilen kanyonudur. Antilop Kanyonu, erozyon sonucu oluşmuş olup Arizona'da bulunmaktadır. Antilop Kanyonu'nun Navajo dilindeki adı "Tse' bighanilini" dir ve "suyun taşların arasından aktığı yer" anlamına gelir.

10-) Roraıma Dağı'nın Zirvesi, Venezuela, Brezilya ve Guyana arası

Güney Amerika'nın kalbinde, dünyanın en gizemli doğal alanlarından biri bulunur. Venezuela, Brezilya ve Guyana'nın sınırında, karanlık ve gizemli ormanın içinden 2770 metre yüksekliğinde bir dağ yükselir. Etrafı sislerle kaplı, görkemli Roraima Dağı, Pacaraima Dağlarının en yükseğidir.

Hazırlayan: Emine Özfalcı


Yorum Yazın