Dünyanın en büyük elektrikli otomobil fabrikası üretimi durdurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil fabrikası üretimi durdurdu!
Abone ol
Tesla CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük otomobil üretim tesisi için Covid-19 sebebiyle kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Covid-19 virüsü her ne kadar etkisini giderek yitiriyor olsa da dönemsel olarak vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanabiliyor. Bu sebeple Tesla, içinde dünyanın en büyük elektrikli otomobil fabrikasının da bulunduğu Çin’deki üretim tesisi için çalışmayı durdurma kararı aldı.

Tesla Şangay üretim tesisi, 1 ayda 2. kez durduruldu!

Tesla, haftanın 7 günü 24 saat boyunca aralıksız çalışan Şangay üretim tesisi için bu ay ikinci kez faaliyetleri durdurma kararı aldı. İlk olarak geçtiğimiz haftalarda iki günlüğüne kapanmıştı. Yeni karar ile birlikteyse bugün dahil önümüzdeki dört gün boyunca kapanma devam edecek. Dolayısıyla şirketin bu haftayı kapattığını söyleyebiliriz.

Aynı zamanda dünyanın en büyük elektrikli otomobil üretim fabrikasının da içerisinde bulunduğu bu Tesla tesisi -Gigafactory Shanghai-, asli olarak Çin pazarı için araç üretiyor. Fakat başta Almanya ve Japonya olmak üzere Avrupa ülkelerine de yüksek ihracat hedefi bulunuyor. Hatta son verilere göre ayda 60 bin otomobili üretim hattından çıkartabiliyor.

Çin ve özellikle Şangay bölgesinde vakaların çoğu asemptomatik olsa da hükümet bugün itibariyle toplu testler yapacağı iki aşamalı yeni bir karantina başlattı. Bununla birlikte ülkenin farklı bölgelerinde Cuma gününe kadar sokağa çıkma yasağı getirildi. Dolayısıyla Tesla CEO’su Elon Musk, her ne kadar istemiyor olsa da bu karara uymak zorunda olduğu için üretimi durdurdu.

Tabii Tesla için bazı güzel gelişmelerde yaşanıyor. 15 Mart’ta 5 milyar dolarlık yatırım yaptığı ve Avrupa’daki ilk tesisi olan Berlin şubesini hayata geçirdi. Şu an için Almanya’da günlük üretimin kaç otomobil olduğu bilinmiyor olsa da önümüzdeki günlerde Çin’den gelecek sevkiyatlara ihtiyacının kalmayacağını söyleyebiliriz.


Yorum Yazın