Dünya üzerinde yalnızca tek bir insan kalsaydı neler olurdu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya üzerinde yalnızca tek bir insan kalsaydı neler olurdu?
Abone ol
Kıyamet senaryosu içeren filmleri izledikten sonra siz de tüm dünyada tek bir insan kalsaydı ne olurdu diye düşündünüz mü? Kovid-19 pandemisinin de etkisiyle insanların aklına 'Dünyada son bir insan kalsaydı yaşayabilir miydi?' sorusu gelmiş. Verilen cevaplara gelin hep birlikte bakalım!


"Hayatta kaldıkları bölgeye ve nasıl son insan olarak kaldıklarına bağlı."

Eğer insanlar hastalık veya virüs yüzünden bir anda ölmeye başlasaydı dünyada şu an sahip olduğumuz altyapı korunabilirdi. Ama gün boyunca süren bir gama ışını dünyayı kasıp kavurursa ve son insan şans eseri hayatta kalsa sadece ısıtılmış yiyecekleri yiyerek yaşayabilirdi.


"İnsanoğlu kendiliğinden üreyemediği için tek başına bir insan dünyada en fazla 80 yıl yaşayabilir."

Kanada'nın merkezinde yaşıyorum ve kimsenin burada yaşanan bir kış mevsimini atlatabileceğini sanmıyorum. Eğer kıyamet filmlerindeki gibi bir olay gerçekleşse ve ben hayatta kalan son insan olsam yaşayabilirdim. Ancak hiçbir teknolojinin olmadığı bir dünyada Kanada'nın kuzeyinde hayata tutunamazdım. Tropikal iklime sahip bir bölgede en azından yiyecek olacağı için belki yaşam mümkün olabilir.

 


"Hayatta kalan insan ne kadar şehre yakın bir alanda olursa yiyecek bulma şansı o kadar yüksek olacaktır."

Tarımda kullandığımız çoğu tohum insanlar tarafından özel olarak geliştirilmiş halde. Şu an tohumları ekerken kullandığımız yöntemler gelecekte tekrar işe yaramayabilir. Örneğin mısır yetiştirilirken çekirdekleri saçılmak yerine koçanında tutularak ekilir. Eğer hayatta kalan kişinin bir çiftliğe gitmesi uzun sürerse hayvancılığın da sonu gelecektir. Yani tarımcılığın yapıldığı bir bölgede yaşamak göçebe olarak yaşamaktan daha iyi olacaktır.

"Bir gece herhangi bir nedenden dolayı senin dışında tüm insanlık ölüp giderse tek başına hayatta kalabilirsin! Sağlıklı beslenmeyi öğrenip kendine dikkat ettiğin sürece tabii."

Elektrikler ve su pompaları muhtemelen birkaç gün daha dayanabilir. Boşta kalmış marketlere akın edip yiyecek ve su toplamak gerekir. Ayrıca taşınabilen jeneratörlere ve yakıta da ihtiyaç duyulacaktır. Kendi başına besin yetiştirmeyi de öğrenmen gerekir. Et yemek istiyorsan da hayvanları tuzağa düşürüp öldürmeyi bilmek lazım. Ama ne kadar yalnız kalmış olursan ol dünyada kalan son insan olarak yaşamak mümkün.

"Eğer bebeklikten başlayarak yetişkinliğe kadar yaşayabilir mi diye soruyorsanız büyük ihtimalle yaşayamaz."

Tarzan'ın başına gelen gibi bir durum olmazsa bir bebek hayatta kalamaz. Ama yetişkinleri soruyorsan ormanlık alanlarda kendi başına avlanarak yaşayan ve evlerini inşa edebilen insanlar zaten var. Evrime inanıyorsanız da ilk insanın yaşamaya bir yerden başladığını biliyorsunuz.


Yorum Yazın