Doğu Perinçek: Bedeli milletçe hepimiz ödeyeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, katıldığı bir TV programında "Türkiye Ekonomi Modeli" üzerine değerlendirmeler gerçekleştirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global'e konuk oldu. Doğu Perinçek, Senem Toluay Ilgaz, Ceyhun Bozkurt, Gürkan Hacır ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.

Senem Toluay Ilgaz, Perinçek'e uygulanan faiz kararı sonrası döviz kurlarındaki yükselişin bir maliyet olarak döndüğünü ve bedeli en çok kimi ödeyeceğini sordu.

Doğu Perinçek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bunun bir bedeli var açıklamasında bulunduğunu ve dürüst bir politikacının halkına zor bir dönemden geçtiğini söylemesi gerektiğini ifade  ederek "zorluklarda bedeli" ödeyeceğiz dedi. Perinçek, bedeli milletçe ödeyeceğimizi fakat asgari standartları sağlanması gerektiğini kimsenin aç bırakılarak bedel ödememesi gerektiğini ve söyledi.

Ilgaz: Uygulanan faiz kararı piyasaların buna verdiği tepki döviz kurlarındaki yükseliş ve bu da bir maliyet olarak geri dönüyor. Siz bir değerlendirmenzide "bedel ödemeden olmaz" ifadesini kullanmışsınız. Bedeli en çok kim ödeyecek? İşçi mi devlet mi patronlar mı?

Devlet Bahçeli'yi tebrik ediyorum namuslu davrandı. Bunun bir bedeli var dedi. Dürüst bir politkacı halkına borcu olan politikacı önümüzde çetin bir dönem olduğunu söylemesi lazım. O zorluklarda da  bedeli ödeyeceğiz. Tüm mesele ne? Zorluklarını paylaşacağız. Bedeli emekçinin sırtına vurmayacağız.

Bedeli milletçe hepimiz ödeyeceğiz. Asgari belli şeyleri sağlayacağız. Kimseyi aç bırakarak bedel ödemek yok. Birisini aç bırakarak bedel ödemek yok. Polisten askerden kısma gibi bir kısma olmamalı ülkenin güvenliği sağlanmalı. Enerji, sağlık ve eğitim güvenliği sağlanmalı Vatan Partisi'nin programında burada bir bedel ödemek yok.

 


Yorum Yazın